| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-17 09:45:01 nosnosc basu w espero jest znakomita, tylko wyciszenie np. tylnej kanapy (bagaznika) jeszcze lepsza...
ja tez bede podwieszal polke. szczegoly w innym watku - poszukaj tematu z pytaniem o nosnosci tylnej polki, nie bez powodu pytalem. tutaj ten watek - klik! [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2005-08-17 09:46:39 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-18 11:58:35 Kur... no ze 3 razy chyba czytałem zanim zrozumiałe, a i tak nie do końca. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-18 12:13:32
A moze w pierwotnej wersji miales glosniki w przeciwfazie? Wowczas bas sie znosi... Kiedys koles w berlinie dostal od wlasciciela mieszkania za 200 euro taki zestaw ze polka mi opadla! Wzmacniacz wygladajacy jak radio "radiola" jakiejs nieznanej mi firmy, a glosniki mialy rozmiar kredensu! Basowe mialy srednice cos kolo 30-40 cm, a same skrzynie byly mojego wzrostu - ok. 1,8 m. Wygladalo to na jakis zestaw Hi-End, grube kable, pozlacane koncowki, eleganckie wykonczenie... Jednak glosniki nie graly... tzn bylo czuc i widac ruchy membran, ale dzwieku nie bylo prawie wcale... koles chcial mi odsprzedac to cudo, myslac ze jest popsute za te same 200 euro, ale nie mialem jak tego przetransportowac do szczecina, bo sie glosniki nijak w esperaku nie miescily. Tylko zastanawialem sie czemu to nie gra... No i dopiero w drodze do domu mnie olsnilo - pewnie jeden z glosnikow mial zamieniony "+" z "-"!! Powiedzialem kolesiowi przez tel zeby zamienil kabelki - okazalo sie ze mialem racje i zestaw zaczal grac, a sasiedzi zaczeli czuc dziwne wibracje podlogi ![]() |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-08-18 12:14:05 ja tam nic nie rozumiem [ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2005-08-18 12:50:26 ] |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-18 13:34:37 a ja rozumiem wszystko.
tylna polka oryginalnie jest ch...owo zabudowana i ja sie nie dziwie ze tam nie ma co po prostu grac. tez moja wywale i zbuduje sobie nowa.. aha bas podwieszam tylko z jednej strony, on i tak gra w mono i rozchodzi sie we wszystkich kierunkach wiec nie bedzie roznicy. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-18 13:37:31 Dyslektycy (cokolwiek to znaczy - ponoć jakaś zaraźliwa choroba XXI wieku) zrozumieją. Reszta nie. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-18 13:41:25
Ale ten koles podwiesil sub-a i po bokach glosniki (tak zrozumialem) Moze glosniki byly w przeciwfazie do sub-a i basu nie bylo ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-18 13:43:43
Z dyslektykow sie smieje zwlaszcza jak pokazuja mi zaswiadczenia o tym - obnosza sie z urzedowym papierem poswiadczajacym ich ulomnosc umyslowa. Brawo! |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-18 13:47:27 temat dyslektykow zostawmy na bok - debilizmu czasem nie da sie wyleczyc, lenistwa tez nie nie mam do nich nic ale bylem recenzentem kiedys i spotykalem kandydatow na recenzentow i co ktos jakis blad robil to od razu wyskakiwal ze dyslektyk - rzecz jasna nie ratowalo ich to a wrecz przeciwnie
kwestia suba - bass ma grac z tylu, on sie roznosi we wszystkich kierunkach i bede to pisal na okolo, na dodatek bass gra mono. jesli basowi z tylu maja towarzyszyc glosniki srednio i wysoko tonowe to raczej delikatne niz krzykliwe i napierdalajace - tak mocne glosniki od razu z boku "zgubia" bass z tuby audio grac ma z przodu - dobre glosniki na przod to podstawa, z tylu jakas tubka i juz ladnie gra. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-19 13:57:05 mgrio - jak pusciles ten chinch? opisz dokladniej |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-08-19 18:23:54 Juz mielismy w klubie kolege, ktory jak jechal to najpierw bylo slychac brzeczenie wszystkich plastokow i innych rzeczy w samochodzie, a jak byl juz blisko zaczynal sie przez to przebijac bass.... Oł jee! |