Trzeszczace plastiki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Chyba juz poruszalem ten temat, porusze jeszcze raz. Mam diesla mkIV, a w nim rozklekotane wszystkie plastiki, szczegolnie ta "konsole" w ktorej jest drag zmiany biegow. Trzeszczy nawet jak sie ja reka dotknie Sruby wszystkie podokrecalem ale to trzeszczy samo w sobie. Nie macie jakiegos patentu na wytlumienie plastikow ? Interesuje mnie tez jakis sposob wytlumienia wnetrza, co z tego ze kipilem sobie sprzet audio, moge sie nim cieszyc tylko przy wylaczonym silniku

pozdrawiam, Tomek

silikon tu i tam lub gumowe podkladki pod wkręty albo cos tam jeszcze..

Pościągac całą możliwa tapicerke (drzwi, podłoga) i wysmarowac najtanszą pastą wygłuszająco konserwującą (można kupic w zwykłym sklepie motoryzacyjnym. Cena ok.30zł za puche. Jak jest mokre to morzesz na to naklejić pianke którą daje się pod panele podłogowe. Całkowity koszt nie powinien przekroczyć 50zl. U mnie poskutkowało.

no dobra, ale ta konsolka trzeszczy sama w sobie, nie ma jakichs substytutów ? pozdr. Tomek

Konsolke też wysmaruj pastą...

najlepiej to pozamykaj okna i nalej pasty szyberdachem jeśli masz a tak na poważnie to ja popodkładałem kawałeczki tektury pod trzeszczące elementy i dokręciłem śrubki i pomogło.

jak nie posmarujesz...
nawet zwykła wazelina (!!) wystarczy na styki plastików, może być olej w sprayu.