Wody z pompy leci ciurkiem.Czym to...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...grozi??
Dolewam caly czas wode i staram sie zaby byla jak najcieplejsza.Bo ojcic mi mowil ze jak wleje na rozgrzany silnik zimna moze glownca peknac. Prawda??
I chodzi mi ze jak przyjade zmiasta i postawie carr na noc to ona uscieknie ta woda a silnik cieply,Moze siecos przez to stac.Silnik zgaszony.?? W poniedzialek jade na kanal zalozyc Darkowa pompe
Dzisiaj zaczolem woskowac auto i dalem se spokoj. Zaczol matowiec :|||||| lakier

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

[ wiadomość edytowana przez: ZieleTDH dnia 2005-08-20 13:58:10 ]

grozi przegrzaniem silnika...:]
mi tez ciekla woda z pompy, ale pojechalem do motoryzacyjnego i kupilem taki proszek do uszczelnienia ukladu chlodniczego za 4 zl i pomoglo!! juz nie leci odziwo woda

no tak, wiekszosc wsypuje jakies gowna do ukladu chlodzenia a pozniej sie dziwia ze sie im silnik grzeje. Zielak wymiej jak najszybciej pompe

jakos nigdy mi nie wskoczyl ponad polowe nawet wskaznik!! ojciec u siebie tez takie cos zastosowal i jakos bez problemu tez jezdzi!!

powiem krotko trzeba wymienic bo tylko czekac jak sie pasek zerwie ja tak mialem a z pompy powoli uciekal plyn koszt tego remontu kosztowal mnie 1000 zl

Po tym "magicznym" proszku nagrzewnica do wymiany. Zobaczysz zimą.

na nową pompe nie mam kasy!! pierw to ja musze glowice zrobic!!;/

Cytat:
2005-08-20 14:49:01, Tazz pisze:
no tak, wiekszosc wsypuje jakies gowna do ukladu chlodzenia a pozniej sie dziwia ze sie im silnik grzeje. Zielak wymiej jak najszybciej pompe

tesh tak mysle. nie inwestuje w jakies specefili typu moto doktor czy jakies tam krecili do ukladu. Jak mi kaplo 0,5l na dzien kupywalem jeszcze wode destylowana zeby nie bylo kamienia ale teraz to ucieka z 5l na dzien to leje wode z kranu. Musze dzisiaj pokonac odcienek 30KM w dwie strony 15+ 15 i sie kurde boje.

-----------------
Tazz, Wilk

bierz baniak i w droge ale wymien pompe jak tylko bedziesz mogl. Koszt chyba nie jest wielki

Cytat:
2005-08-20 18:41:04, Tazz pisze:
bierz baniak i w droge ale wymien pompe jak tylko bedziesz mogl. Koszt chyba nie jest wielki

pompa kolegi Darka Turek, koszt wymiany dojechac na garaz z kanalem i z ojcem pogrzebac

-----------------
Tazz, Wilk

ile Darek jeszcze ma tych klamotów

też to przerabiałem w mk3, po wymianie pompy jest niebo lepiej bez pit-stopów na dolewkę.

Ja ostatnio za pompę dałem 140zł
A robota to nie wiem, razem z wymianą rozrządu dałem 150zeta

i nie jezdzij na wodzie tylko na plynie do chlodnic

moja pompa kiedys padla ( moze i tak byla na wykonczeniu ale nie wiem ) jak dolalem innego plynu niz byl w ukladzie. 2 tygodnie od tego zabiegu pompa sie normalnie rozsypala i lecialo jak z konewki

gorzyj byc nie moglo. Kasy ni ma a przy odkrecaciu kola strzelil pasek (chyba go to woda kapiaca oslabila). Do tego napinacz tesh prosi o wymiane i wymieniona pompa tesh ciknie duzo mniejale cieknie (przyczyna moze byc brak org uszczelki. Ojciec zrobil z tekturki i silikonu)
Dzis na dzien dobry za pasek zawolali 90zl :||| Bosha (((
Gromiasty zaczyna sie sypac

-----------------
Tazz, Wilk

Ziele pasek DAYCO jest tanszy dużo najwyżej wymienisz predzej , napinacz mam ale używany z mojego.

Cytat:
2005-08-22 15:27:16, Darek pisze:
Ziele pasek DAYCO jest tanszy dużo najwyżej wymienisz predzej , napinacz mam ale używany z mojego.

pasek jush kupilem Bosha.Chodzilem z buta szukajac paska wiec nie bede szukal w calym miescie i jeszcze klinowy kupilem za 13zl Ślicznie sie tydzien zaczyna (((( ciekawe jak sie zakonczy

-----------------
Tazz, Wilk

no ja mam już za sobą wymianę pompy i przy okzaji rozrządu.
za pompę dałem 135zł plus rozrząd około 300zł i 0zł za robociznę