| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-05-15 23:16:22 Witam!
Dzisiaj po raz trzeci podczas jazdy z prędkością ~110km/h zaczęło coś wyć jakby zza zegarów! Dźwięk jest nieco podobny do tego co wydaje z siebie piszczyk niewyłączonych świateł w Omie A, ale wraz ze spadkiem prędkości stopniowo zanika, a przy 20-30km/h milknie! Mam wrażenie że to linka prędkościomierza (obrotomierza nie posiadam, pozatym zjawisko niezależne od prędkości obrotowej silnika)! W archiwum nic podobnego nie znalazłem - czy spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?? Jak temu ew. zaradzić?? |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-05-16 11:41:17 z tego co pamiętam to dłuższa jest do automata...
|
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-05-16 12:35:17 Pewien nie jestem, sprawdzić nie mam w czym
w poprzedniej omie sedan (automat) linka była na tyle długa że licznik szło spokojnie wyjąć, w kombiaku (też automat) linka jest już "krótsza" tzn nie pozwala wysunąć licznika tak daleko jak w sedanie... Ew weź tą dłuższą, będzie jej trochę więcej a to nie powinno 'szkodzić' |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-05-16 14:59:29 No nie wiem ile jest miejsca na ułożenie linki, bo różnica 30 cm to dużo i można ją zbyt załamać i pancerz szybko się wytrze lub linka się przetrze i duupa. |
Maly_1 LOB MEMBER Nissan Pickup Warszawa | 2005-05-16 16:40:16 z tym przecieraniem linki do nie do końca tak. Po zmianie automat->manual zostawiłem starą linkę(dłuższą) i dąło się to bez problemów ustawić tak, żeby się nie załamała - a przetarć nie stwierdziłem.
Solltys a co się stało z Twoją linką? Pękła czy jej po prostu nie masz? Jak pękła to można dorobić - np. w Jankach jest zakład gdzie dorabiają. pozdro Mały |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-05-17 08:26:31 Linka wymieniona
Oczywiście niezbędny był demontaż liczników - ponownie Gieroy-wielkie dzięki za super opis w PORADACH
Do takiej wiekowej A linka jest ta krótka - nie zawsze gość w sklepie będzie wiedział mimo to że jak sam spojżałem w katalog pisało jak wół krótka-manual, długa-aftomat. Dostanie się od spodu na poziomie chodnika jest raczej problematyczne z powodu za krótkiej i za grubej ręki - przeszkadza podpora sprzęgła-początku wału(?) i portki wydechu - niezbędne lekkie polewarowanie i wsadzenie głowy pod 1,6t a i tak sięga się końcami palców - kanał raczej niezbędny
Zrobiłem wszystko wieczorkiem w domu na parkingu jedynie rano szybki wypad na najazd i dokręcenie od spodu nakrętki i tu dupa - mimo kanału podejście jest tak beznadziejne że nie mogłem porządnie dokręcić i końcówka ma trochę luzu - może nakrętka nie pasuje do gwintu? Najważnejsze że licznik działa |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2005-08-23 08:03:06 Czy wszystkie Omegi A mają napęd prędkościomierza linką, czy te z ABSem biorą sygnał z niego? |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-08-23 08:42:11
ja mam ABS i mam też linkę od prędkościomierza - i wcale się nie chwale |