Znajomy zwozi 406ke z angli....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
patrze sobie na autka na angielskimebay i znalazlem cos takiego
klik
widac tu ze oprocz wnetrza i ukladu kierowniczego tdochodzi tez uklad hamulcowy do zmiany...
ktos widzi cos jeszcze??

Dodatkowo boczki drzwi,reflektory, kolumna kierownicy razem w paroma elementami układu kier. Podobno na sląsku jest koles co prserabia takie auta na "europejskie" po oplaceniu auta i przeróbek cena jest bardzo atrakcyjna.

przegorda czolowa do wymiany - wg mnie niemozliwe do wykonania

poza tym cala masa roznych pierdol - np.
nagrzewnica i parownik,
obudowa dmuchawy,
kable drzwi kierowcy,
wycieraczki - gniazda po "zlej" stronie,
itp

wg mnie koszt przerobki i transportu bedzie taki, ze taniej bedzie sprowadzic z niemiec lub holandii.

A po przeróbkach jak się coś popsuje to nikt z tym ładu nie dojdzie.

ja jestem ciekawy ile tego kolesia to wszystko wyjdzie...
podobno jak auto jest produkowane w niemczech to przegroda czolowa ma wszystkie potrzebne otwory...
slyszalem tez ze najlatwiej przerabia sie ople, on niby ma w ciagu tygodnia przyjechac...a potem przetrabiac
sie okaze co z tego wyjdzie

Uczestniczyłem aktywnie w przeróbce dwóch passatów. Teoretycznie wszystko można wykonać. Pamiętaj jedynie, że zanim ściągniesz auto musisz znaleźć człowieka u którego będziesz w stanie zaopatrzeć się w tanie i szybko dostępne części.

Jeśli będziesz składał auto na fabrycznie nowych podzespołach z ASO koszt Cię "zabije".

Pozdrawiam - SpeedR

a mozesz napisac cos wiecej?
ile rzeczy trzeba bylo przelozyc?
wiadomo ze na czesciach nowych nie ma sensu tego robic, dlatego mysle ze warto patrzec tylko na bardzo popularne auta (np astra/vectra)pzdr

Znajomy mechanik za przerobienie astry dwójki na wersję europejską wyliczył ok 6tysi (robota z czesciami).

troche szukalem i na porzadne przerobienie auta trzeba liczyc prawie 5tys...
biorac pod uwage moje srodki finansowe taniej by mi wyszlo kupic vectre95 w polscemoze komus kto chce auto max 4letnie to sie oplaci...

pzrerabialem temat , bosam chcialem cos sciagnac i mam namiary na kilku majstyrow , ktorzy to robia - w grudzidzu , malborku itp ( polnoc) podobno najlatwiej przerabioa sie ople , niektore renaulty tez da rade , ale to najklepiej pytac majstra o konkretnny samochod , ceny za przerobke zaczynaja sie od 3.5 tys, jak ktos chce jakies namiary to dajcie cynka , kolo weekendu moze odnajde te wizytówki