BMW E 34 525 TD 1993 rok automat. skrzynia biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wiec coś na temat drugiego (dodatkowego) akumulatora w bagażniku? Czy takowy w moim typie auta występuje? Gdzie go szukać?

Kontrolka regulacji elektronicznego urządzenia wtrysku. Zapala sie TYLKO na 0,5 seundy i gaśnie, a w książkach napisali że powinna świecić sie około kilku sekund. Może jakiś czujnik mam uszkodzony? Proszę o pomoc. Dziękuję z góry. Robert

Cytat:
2005-08-23 12:27:23, BMWSIERADZ pisze:
Czy ktoś wiec coś na temat drugiego (dodatkowego) akumulatora w bagażniku? Czy takowy w moim typie auta występuje? Gdzie go szukać? Kontrolka regulacji elektronicznego urządzenia wtrysku. Zapala sie TYLKO na 0,5 seundy i gaśnie, a w książkach napisali że powinna świecić sie około kilku sekund. Może jakiś czujnik mam uszkodzony? Proszę o pomoc. Dziękuję z góry. Robert

żeby było jasne masz E34 TD czy TDS? (116 czy 143KM ?)

E 34 525 TD 116KM

Cytat:
2005-08-23 12:57:26, BMWSIERADZ pisze:
E 34 525 TD 116KM

jest to rzadko spotykana wersja. Oznaczenie silnika m51 tak jak TDS ale był mało popularny. U nas chyba nawet nikt takiego nie ma oprócz ciebie. To co pisałem Tobie o TDS-e niekoniecznie musi tyczyć się twojego silnika. pzdr

PS: Diabeł tkwi w szczegółach, chyba nie tylko ja myślałem, że masz TDS-a...

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-08-23 13:03:25 ]

Może jest ktoś w posiadaniu wszelkiej dokumentacji o moim samochodzie najlepiej w języku polski (prócz instrukcji obsługi auta-bo to mam) Myślę tutaj o czymś konkretniejszym typu dokładny opis silnika, czujników itd. co gdzie jest itp. Dzięki z góry.

Zapalanie się kontrolki wtrysku na 0,5 sekundy jest prawidłowym objawem, gdyby się paliła na stałe to jest problem. W kwestii akumulatora to jest tylko jeden o pojemności około 90 Ah i znajduje się w tylnej części pojazdu.