Technika pokonywania zakrętow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Elo, jak wiadomo greenhorn jestem, ale czlowiek chce sie uczyc .... trenuje troche sam ale to nie to samo... pomozcie zatem Panocki w zakresie techniki pokonywania zakretow... asfalt/szuter/zuzel... jak wchodzic, jak sie zachowac w zakrecie/ jak wyjsc ? przedni naped mnie interesi.. pochylenie zakretu tez ma znaczenie ( z praktyki ).
pozdrawiam i dzieki za pomoc.
p.s. jakies rysunki ? zapewne nie tylko mi sie przyda.

Cyfer , na początek proponowałbym oblookać te książki :

Jest w nich bardzo przejrzyście opisane pokonywanie zakrętów dla FWD i RWD , gdzieś w necie można znaleźć PDF-y z tymi książkami , ale nie wiem gdzie ....

EDIT :
>> LOOK HERE <<

Pozdro. P.

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-06-06 11:00:14 ]

bylbym wdzieczny za te ebooki jak na razie mam szkole driftingu Polodego i namieszanie we lbie

Jak nie zapomne to wysle ci na maila te ksiazeczki, ale to wieczorem, jak w domu bede

Pierwsza z nich masz u mnie na stronie.

zielony listek se naklej obok pajonieera na szybe i trenuj waclaw trenuj a szkole polodego i inne drift biblie to se odpusc... narazie

Ale czym - Unolotem wuerce? Rozpędź sie i łapa! Malca nie masz więc tej techniki przerabiać nie będziemy...
Po drugie to masz w swojej mieścinie coś takiego jak PGR - jeśli nie wiesz co to to chętnie rozwine skrót, mogę Cie też poznać z kilkoma chłopakami z Płocka, którzy jeżdżą w kajtkach (całkiem nieźle) i spotykają sie na wspólnych rally-treningach .
Po trzecie pogryź teoriee troche najpierw skoroś taki zielony. Poszukaj sobie "Szybkość bezpieczną" Zasady, "Sportowa Jazda Samochodem" HGW kogo . Pełno tego w PDF, jedno już Ci znalazłem: >> SJS << - w prawdzie troche ruskiego tam po tytule ale całość chyba po naszemu .
Po czwarte: jeździć, jeździć, jeździć. Spytaj chłopaków z PGR o port, dobre miejsce w okolicy żeby poćwiczyć. Ewentualnie w Toruniu jest poligon i tor RC, możemy Ci pokazać gdzie jak wpadniesz .

peace.

pamietaj ze zeby jako tako ogarniac trzeba zdemolowac z 2-3 auta, ciekawe ile uno pozyje

Rejs badz powaznym czlowiekiem. Trenuje tym, co posiadam. jak masz czasem tak pisac bez sensu to w ogole nie pisz. z pegeerem jeden trenink byl, ale nie zawsze sie uda zawitac . mam duzo czasu rano, rozwoze towar to mam czas gdzies skrecic i pokrecic kierownica.
i nie rob mi burdla w topicu. SJS juz czytam

Laska przeca mówił żem ci jak łykać winkle

Twoje rady Władziu byly jak najbardziej cenne. szukom wincej apetyt rosnie w miare jedzenia

ciekawe po ilu winklach uno bedzie na dachu na swoim wypasionym zawiasie

zawias jest zaiste wypasiony po 10 kilosach na szutrach kumpel ktory jechal na prawym pożygał sie, na szczescie nie w aucie ucze sie Lukaszu jak dacha nie szczelic. mam na oku springi do tego padla ale trzebaby sie ostro wyprzedac

Qrde, Peeyyo mnie ubiegł .

Cytat:
2006-06-06 11:08:02, cypherius pisze:
Rejs badz powaznym czlowiekiem. Trenuje tym, co posiadam. jak masz czasem tak pisac bez sensu to w ogole nie pisz. (...)

A która konkretnie część mojej wypowiedzi była Twoim zdaniem bez sensu .

Cytat:
mam duzo czasu rano, rozwoze towar to mam czas gdzies skrecic i pokrecic kierownica. (...)

To jest pomysł, potrenuj załadowanym autem, na pewno będzie sie świetnie zbierać, a i sam towar będzie happy .

Niech na treningach przyświeca Ci hasło "SZCZEL DACHA"

Te ksiązki są bardzo fajne - tylko tam nie ma recepty jak przejechać zakret. Poza tym w większości odnoszą się chyba do tylnych napędów.

Ale zdecydowanie polecam najpierw przeczytać książke zasady - niestety mam tylko na papierze.

Aaaa, zapomnialem że on ma kobiecy napęd

Cytat:
2006-06-06 11:20:56, cypherius pisze:
(...) mam na oku springi do tego padla ale trzebaby sie ostro wyprzedac

Sprzedaj malucha

pierwszego dacha najdluzej siem pamienta fajna sprawa to jest generalnie

dach juz byl... malanem ...

ja ze 3 razy dacha szczeliłem, pierwszego malanem, potem dach i boczkowanie kantem, i potem znow malanem (kupowym z pozegnania 650ki)

dziwne uczucie jak sie przez szybe wychodzi