Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

W Warszawie namierzylem juz 2 fiaty z dokladkami pod tylny zderzak( jeden zolty fiacik na grochowie a drugi granatowy na goclawiu). Interesuje mnie taki element. Czy ktos slyszal gdzie to mozna kupic???

Idź pan w CH... z jakimiś szpojlerami

SAM PAN IDZ W CH.. JA NIE NAWIDZE CHROMOW ITP... WIEC JAK CI NIE PASUJE TO CO JA POTRZEBUJE TO SIE NIE WYPOWIADAJ....

Cytat:
2005-09-14 10:55:33, adams4lta pisze:
Witam! W Warszawie namierzylem juz 2 fiaty z dokladkami pod tylny zderzak( jeden zolty fiacik na grochowie a drugi granatowy na goclawiu). Interesuje mnie taki element. Czy ktos slyszal gdzie to mozna kupic???

Wkleiłbyś może jakieś fotki, bo takiego pomysłu nie widziałem - a Wujkiem się nie przejmuj - chyba ma zły dzień.

Spokój dziewczynki
Wujek to zatwardziały ortodoks dlatego słowo "szpojler" działa na niego jak płachta na byka

własnie - daj fotę tego cudaka co znalazłeś

Wiesz GRZECH ja mowie o dokladce ktora byla przeznaczona do fiata 125. Az wieczorem poszukam fotki bo jakiegos fiata w necie tez z tym widzialem. Nie mowie o wynalazkach typu zderzak z poloneza czy lanosa na sile wpychany do "kwadrata". Takie "wiejskie wynalazki" nie sa w moim stylu bo z tego wychodzi choinka a nie fajna furka...

Nie no spokojnie - opanowałem umiejętność czytania Rozumiem o co Ci chodzi, a 125p z paroma dobrze dobranymi spoilerami wygląda lepiej niż bez. Moje kombi mialo spoiler na tylnej klapie.

Nie podoba mi sie szpojler na klapie w DF'ie sedanie, ani popularna chodz nie dostepna "zaluzja" na tylna szybe. Uwazam ze dokladka podkresla linie fiata, a nie szpeci tak jak twierdza "milosnicy chromu". Chrom podoba mi sie tylko w pierwszych oryginalnych klasykach. W MR'ach kiepsko mi sie widzi, a juz napewno nie podoba mi sie przerobka MR'a na klasyka. To jest dopiero mix. Ciekaw jestem dlaczego nikt nie czepia sie oszpojlerowania ORI-CARI do poldolota

Cytat:
2005-09-14 14:30:58, adams4lta pisze:
Ciekaw jestem dlaczego nikt nie czepia sie oszpojlerowania ORI-CARI do poldolota

Bo to fabryczny wymysł, a nie domorosły tjunink

btw: poprawnie nazywa się to: ORCIARI

Cytat:
2005-09-14 14:32:21, GDA pisze:
Bo to fabryczny wymysł, a nie domorosły tjunink btw: poprawnie nazywa się to: ORCIARI

alke wygladajacy conajmniej zalosnie na samochodzie. Nie wszystko GDA co z fabruki jest fajne

Już to pisałem w jakimś wątku - jednym podoba się teściowa innym córka teściowej

mi osobiście wersja ORCIARI Poloneza się podoba

Cytat:
2005-09-14 14:45:40, GDA pisze:
Już to pisałem w jakimś wątku - jednym podoba się teściowa innym córka teściowej mi osobiście wersja ORCIARI Poloneza się podoba

jak i cora i tesciowa sa fajne to biere obie

Cytat:
Już to pisałem w jakimś wątku - jednym podoba się teściowa innym córka teściowej

mi osobiście wersja ORCIARI Poloneza się podoba

i własnie tak powinno być, każdy ma swój gust, i nie rozumiem po co odrazu wyjeżdzać ze stwierdzeniem żeby tej nakładki nie zakładał bo sztuma, on o to spytał, i chciałby wiedzieć gdzie ją dostać, jak sie komuś nie podoba to czyta inny watek i niekomentuje tego

jeśli chodzi o to, to najszybciej skojazyłem Fiata Rafała klik
a coś takiego ma chyba jeszcze Stasiu w obecnym Fiacie

Cytat:
2005-09-14 15:01:47, Chrostek pisze:
jeśli chodzi o to, to najszybciej skojazyłem Fiata Rafała klik

Ale pytanie jest o spojler na tył - stąd jesteśmy ciekawi o jaki chodzi i potrzebne jest zdjęcie

zwracam hunor, faktycznie chodiz o tył

Szczerze mówiąc to nigdy oryginalnie zabudowanego tylu fiacisza nie widziałem aczkolwiek zamierzam sam cos z tym zrobić ale nie stosując części z innych aut myślę o przedłużeniu karoserii w kierunku ziemi

Cytat:
2005-09-14 15:01:47, Chrostek pisze:
(...)Fiata Rafała klik a coś takiego ma chyba jeszcze Stasiu w obecnym Fiacie

Ten spoiler wbrew pozorom "działa". Tzn. przy prędkości napływającego powietrza powyżej 80-90km/h poprawia trzymanie się drogi i kierowalność samochodu, zmniejsza również wrażliwość na wiatr boczny. Kilkucentymetrowy spoiler z tyłu też jest skuteczny. Optymalny kształt nakładki na tylną klapę to taki, który z tylnej zaoblonej krawędzi robi kanciastą z 1-2 cm wzniosem.

Orciari może się nie podobać, ale od razu widać, ze ktoś je opracował po to by poprawić aerodynamikę samochodu, a nie wyłącznie dla ozdoby. ::

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-09-14 17:29:11 ]

Orciari w Polonezie było ładne, ale sprawiało wrażenie "niedorobionego" - przynajmniej w tych egzemplarzach, które ja widziałem. Mi się nie każdy tuning podoba - wszystko zależy od pomysłu i wykonannia.BTW u nas pod szkołą jest fajna przejsciówka, nie podpada chyba jeszcze pod tuning, ale sami ocenicie jak wrzuce fotke.

Kolejny "złoty" tytuł wątku, KJM! Brzmi niemalże tak jakby komuś matka zaginęła

chyba wiem o co chodzi pewien kombiak ma z przodu taki spojler i z tyłu też ma cos takiego,pierwszy raz to widzac troche sie zdziwilem