Jaki gaz(pewnie już było)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

No właśnie jaki?
1.6 16v '96r

pewnie bylo
i wystarczy poswiecic odrobinke czasu i poszukac...

W zaleznosci od kolektora i zasobnosci portfela :
1) kolektor aluminiowy - spokojnie wystarczy instalka 2 gen.
2) kolektor plastikowy -
2a) Duzo kasy - instalka 4 gen
2b) Malo kasy -
2ba) i duzo szczescia - instalka 2 gen. (do tego dbanie o przewody i swiece)
2bb) Odpuscic sobie gaz.

Ja mama plastikowy kolektor dlatego wsadziłem sekwencyjny BRC. koszt - cóż tani nie był...

przy okazji, mam hatchbacka i zastanawiam się czy dużo miejsca mi zajmie butla i jak zazwyczaj jest montowana?

Ja też mama hatchbacka i zbiornik w kole zapasowym. Tobie też polecam - nie zajmuje miejsca na ew. bagaż. Wchodzi mi do niego ok. 33 l gazu.

no dobra a co z kołem zapasowym?

Koło jak potzreba wyciągasz a butli juz nie dasz rady

Cytat:
2005-08-25 12:40:51, fever pisze:
W zaleznosci od kolektora i zasobnosci portfela : 1) kolektor aluminiowy - spokojnie wystarczy instalka 2 gen. 2) kolektor plastikowy - 2a) Duzo kasy - instalka 4 gen 2b) Malo kasy - 2ba) i duzo szczescia - instalka 2 gen. (do tego dbanie o przewody i swiece) 2bb) Odpuscic sobie gaz.

to sie nazywa instruktaż

Cytat:
2005-08-25 13:46:09, SirPandora pisze:
no dobra a co z kołem zapasowym?

Zawszze mozesz kupic tzw. dojazdowke - zajmuje troche mniej niz normalny zapas.

Koło przykręcasz na klapie woza heheh a tak poważnie widziałem dojazdówki zamocowane do oparcia tylnej kanapy

A w Escorcie jest kolektor plastikowy? W którym modelu??

np w mk5 1.8 16v

Cytat:
2005-08-25 18:29:09, RamzeY pisze:
np w mk5 1.8 16v

no raczej nie sadze zeby w mk5 z 1,8 byl plastikowy kolektor
predzej w mk7 z konca produkcji czyli powiedzmy 98,99-

Witam, ja mam 1.8 16V ale ta 77kw , orietuje sie ktos ile by kosztowała instalacja?

Cytat:
2005-08-25 14:19:29, Darek pisze:
Koło przykręcasz na klapie woza heheh a tak poważnie widziałem dojazdówki zamocowane do oparcia tylnej kanapy

Hmmm ciekawe gdzie

Cytat:
2005-08-25 19:05:41, Norberto pisze:
Witam, ja mam 1.8 16V ale ta 77kw , orietuje sie ktos ile by kosztowała instalacja?

2 gen z kompem powinna kosztowac w okolicach 2000 pln

Dzis dzwoniłem do kilku miejsc w celu doowiedzenia sie i w tylko jednym many pytał sie jaki mam kolektor i ze jak jest plastikowy to zakładnanie jest ryzykowne(nie znam sie na tym ale ten moj model ma napewno plastikowy?). ale ceny wachaja sie od 2100-2400 (odrazu z butla w kole zapasowym)

Cytat:
2005-08-26 17:34:24, Norberto pisze:
Dzis dzwoniłem do kilku miejsc w celu doowiedzenia sie i w tylko jednym many pytał sie jaki mam kolektor i ze jak jest plastikowy to zakładnanie jest ryzykowne(nie znam sie na tym ale ten moj model ma napewno plastikowy?). ale ceny wachaja sie od 2100-2400 (odrazu z butla w kole zapasowym)

zrob zdjecie silnikowi i wstaw na forum
ale w 1,8 i to jeszcze mk5 bym sobie dal palca uciac ze nie ma plastikowego kolektora

Cytat:
2005-08-25 12:17:02, SirPandora pisze:
No właśnie jaki? 1.6 16v '96r

SGi i koniec dyskusji. Zwróci się po 40 kkm.