MotoNews.pl

Mały kłopot

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o pomoc przy ściągnięciu kierownicy z poduszką w e-36
Potrzebuję ją obrucić o 2 -4ząbki w lewo.Wymieniałem sworznia w lewym kole i mi "uciekła" w prawo , chyba że muszę ustawić zbierzność lub kąty z przodu?? Z góry za pomoc dziąki

musisz ustawć zbierzność kąty są nieregulowane

Cytat:
2005-08-26 08:55:07, hz10 pisze:
musisz ustawć zbierzność kąty są nieregulowane

A po wymianie łożyska z tyłu (bembny) też trzeba ustawić kąty ??
i ile powinny wynosić (był ściągany cały wachasz) dzięki

Cytat:
Proszę o pomoc przy ściągnięciu kierownicy z poduszką w e-36 Potrzebuję ją obrucić o 2 -4ząbki w lewo.Wymieniałem sworznia w lewym kole i mi "uciekła" w prawo , chyba że muszę ustawić zbierzność lub kąty z przodu?? Z góry za pomoc dziąki

Ustawia się na drążkach kierowniczych (razem ze zbieżnością), po uprzednim ustawieniu koła kierownicy na środek.

pozdr
Mariusz

nie ściągaj kierownicy. musisz pojechać i ustawić zbieżność, a wszystko powinno wrócić na swoje miejsce, kierownica też. koszt ok.30zł. co do tyłu to w e36 coś sie reguluje, ale pewny nie jestem.

Cytat:
2005-08-26 10:41:04, krzysiek77 pisze:
nie ściągaj kierownicy. musisz pojechać i ustawić zbieżność, a wszystko powinno wrócić na swoje miejsce, kierownica też. koszt ok.30zł. co do tyłu to w e36 coś sie reguluje, ale pewny nie jestem.

zbieznosc to jest jest kolo 80 zl przynajmniej u mnie w bydgoszczy

Cytat:
2005-08-26 11:22:23, tolo84 pisze:
zbieznosc to jest jest kolo 80 zl przynajmniej u mnie w bydgoszczy

u nas od 30zł. do 80zł. zalezy ile jest do ustawiania. pzdr

Cytat:
2005-08-26 11:33:04, Jeztom pisze:

jak ja bylem to nie poinformwali mnie ze sa rozne opcje ustawiania zbieznosci ;]

Cytat:
2005-08-26 11:37:05, tolo84 pisze:
jak ja bylem to nie poinformwali mnie ze sa rozne opcje ustawiania zbieznosci ;]

chodziło mi bardziej o kąty wyprzedzeń.

Cytat:
2005-08-26 11:33:04, Jeztom pisze:

Dzwoniłem i pytałem to ok.65 zł ale najomy może wezmie mniej za "poldka" zapłaciłem 30 zł z kątami. A propos jeśli chodzi o kąty to się ustawia z tyłu w e-36