MotoNews.pl

Pierwszy raz widze taki model Daewoo...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
>>>>>>>KLIK<<<<<<

A nexię widziałeś ?

Cytat:
2007-09-21 20:10:25, SlawekH pisze:
A nexię widziałeś ?

Ale wiem o co Ci chodzi

Cytat:
2007-09-21 20:10:25, SlawekH pisze:
A nexię widziałeś ?

No wiem że to jest nexia w innym wydaniu no ale wlasnie pierwszy raz widzę ten model w takiej nazwie i o takim nadwoziu i silniku

na którymś z rynków bałkańskich nexia nazywała się cielo - też ładnie

Albo Pontiac Le Mans - to już brzmi dumnie

Mnie bardziej podoba się nazwa "cielo"+k i wyjdzie "cielok" mała krówka - słabo chodzi
Fajnie

Cytat:
2007-09-21 22:01:27, SlawekH pisze:
Albo Pontiac Le Mans - to już brzmi dumnie

aaa???...aaaa....łeb bym se dał uciąć że Pontiac Le Mans to opel kadet...tym bardziej że 2 takie jeździły w naszej dzielnicy a 1 nawet parkował na osiedlu obok mojej (byłej) pracy...

akurat "nokię" (jeździłem takom 2 lata)...odróżniam od kadeta...na 100 procentuf... ...wienc proszem mi tu wytumaczyć dokładnie o so choziii ???

Pozdrowionka

Cytat:
2007-09-21 21:58:54, Robert_S pisze:
na którymś z rynków bałkańskich nexia nazywała się cielo - też ładnie

W Rumunii

Cytat:
2007-09-21 22:38:25, bogdan1 pisze:
aaa???...aaaa....łeb bym se dał uciąć że Pontiac Le Mans to opel kadet...tym bardziej że 2 takie jeździły w naszej dzielnicy a 1 nawet parkował na osiedlu obok mojej (byłej) pracy... akurat "nokię" (jeździłem takom 2 lata)...odróżniam od kadeta...na 100 procentuf... ...wienc proszem mi tu wytumaczyć dokładnie o so choziii ??? Pozdrowionka

Tłumaczę - Pontiac Le Mans to licencyjna wersja Kadetta m.in. na rynek amerykanski, produkowana przez Daewoo.

-----------------
czasem tu zaglądam

>>>>>>>>>>>>>>>KLIK<<<<<<<<<<<<<<<<

na ostatniej broszurze jest fragment: "daewoo motor precision production quality"

Cytat:
2007-09-21 21:58:54, Robert_S pisze:
na którymś z rynków bałkańskich nexia nazywała się cielo

To podobnie jak Espero --> Aranos

Kolega swego czasu jeździł DU CIELO przywleczonym z jakiegoś arabskiego kraju (ktoś z rodziny tam pracował i za drobne przywlókł do PL). Najlepszy ma sprzet grający... arabskimi robaczkami opisany.

Też ciekawy model Daewoo...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KLIK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Yyy, a co w nim takiego ciekawego?? Ot koreanska terenówka z silnikiem na licencji mercedesa. Wcześniej marka nazywała sie Ssangyong Korando. Ssangyong został przejęty przez daewoo by po kilku latach wrócić do pierwotnej nazwy. Na tej samej zasadzie pojawiły sie ze znaczkiem daewoo terenówka Musso i limuzyna Chairman.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-09-22 14:28:25, pawel_zal pisze:
Też ciekawy model Daewoo... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KLIK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

No ten to akurat korando. Dawniej SsangYong, potem krótko daewoo (i wtewdy korando i musso były montowane w lublinie) i teraz znowy ssangyoung.

A ten z początku wątku to fakstycznie ciekawostka. Taka przejściówka między prince a nexią...

Cytat:
2007-09-22 16:39:01, Navi pisze:
A ten z początku wątku to fakstycznie ciekawostka. Taka przejściówka między prince a nexią...

Jaki prince Raczej między kadetem a nexią. Prince to był model wielkości leganzy.

-----------------
czasem tu zaglądam

Bądźmy precyzyjni: Między Le Mansem a Nexią .

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KLIK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

To są drzwi z Espero...?