MotoNews.pl
5 Jak zdjąć przedni zderzak?? (87432/45) - NT

Jak zdjąć przedni zderzak??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! Jak zdjąć przedni zderzak?? Czy trzeba zdjąć przednie reflektory? I czy obejdzie sie bez wjazdu na kanał i podnoszenia pojazdu??

Dzięki za odp.!!

cztery wkrety w nadkolach (po dwa na strone) i 4 nakretki 13mm
Bez sciagania swiatel. Bez kanalu...hmm ciezko...ale wykonalne

zobacz w poradach. tam widziałem wątek, jest wszystko i nawet pokazane na zdjęciach...pzdr

nieciekawa robota ale nie potrzeba zbytniego zaawansowania mechanicznego do wykonania tej roboty wszystko można wykonać z "poziomu ziemi"

nie trzeba kanalu.... wystarczy klucz 13 i odkrecisz po jednej nakretce na strone w nadkolach... i po jednej na strone w komorze silnika

Cytat:
2005-03-17 09:52:32, liked pisze:
nie trzeba kanalu.... wystarczy klucz 13 i odkrecisz po jednej nakretce na strone w nadkolach... i po jednej na strone w komorze silnika

potwierdzam, zadnego kanalu
W zninie bizony robily nawet zawody kto najszybciej zdemontuje zderzak w MKVII Bakstera

Nie zapomnij odpiąć kabli z halogenów jak masz, a jak bedziesz zakładal to najlepiej w dwójke bo jak ci wypadnie zanim go złapiesz srubkami to mozesz dorobic się rysek na lakierze (jak masz ).

Ciezkie i niewygodne ale wykonalne. Osobiscie odkrecalem przez dziure miedzy chlodnica a zderzakiem powstala z powodu braku grilka.

A czy trzeba uwazac na czujki do poduszek??
i czy kto ma jakas instrukcje do VII typu co jak zrobic w formie elektronicznej??

czujniki od poduszek?! może ktoś napisze jak z nimi ale nie wiedziałem że są koło zderzaka. Niedługo sam będe odkręcał.

Z tego co wiem to czujniki nie mają nic wspólnego ze zderzakiem. Zdejmowałem już zderzak i było ok po dwa wkręty po obu stronach nadkola i po dwie trzynastki po obu stronach chłodnicy....
Wracając do czujników to takowe są na tunelu przy skrzyni biegów...

a ja u siebie mam tak podnite w miejscu tych 4 nakretek ze az mi sie zderzak troche do przodu poszedl i sie opuscil...

Cytat:
2005-08-26 22:59:23, MaRu pisze:
Z tego co wiem to czujniki nie mają nic wspólnego ze zderzakiem. Zdejmowałem już zderzak i było ok po dwa wkręty po obu stronach nadkola i po dwie trzynastki po obu stronach chłodnicy.... Wracając do czujników to takowe są na tunelu przy skrzyni biegów...

dzięki, tak też myślałem ale nie chciałem podważać czyjeś wypowiedzi ale teraz jestem pewien na 100 procent

Od czego są koledzy...Wystarczy się dogadać....
Należy sobie pomagać...