Co trzeba wymienić w MK IV żeby nie drgała kierownica ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich szanownych forumowiczów.
Mam taki mały problemik, jak w temacie. Czy jest jakiś drążek który trzeba wymienić, krzyżak? Co to trzeba wymienić?
końcówki drązka wymieniłem, tarcze nowe, wywazone koła, a są bicia na kierownicy. Pozdrawiam!

SORÓWECZKA ZA TE DWA TAKIE SAME POSTY, nie zrobiłem tego specjalnie..

Może jest jakieś lekkie wybulenie opony. Da sie to wyważyć, ale inna sprawa w czasie kontaktu opony z jezdnią w czasie jazdy.

Siemka !
No przecież napisał że ma koła wyważone( tak przy okazji - czy wyważenie może nie wykryć buli na oponie ? )
sprawdż sobie maglownice
Pozdro.

witam kolege
ja też robilem taki emoncik i też tak się działo polecam zrobić geometrię kół [zbieżność] bo jeśli nie była robiona to może być to
pozdrawiam

p.s.
u mnie pomogło

hmm..... w jakim stanie masz tarcze hamulcowe? to po pierwsze... a po drugie to czy sprawdzales loyska? jesli sie posypalo jakies, moze dawac taki efekt. w najgorszym wypadku..... jesli lozysko masz juz fatalne.. moglo spowodowac pekniecia wsuwanej w lozysko czesci piasty.. koala i ja juz to przerobilismy tez wtedy bije

Liked.. ja mam tarcze nowki, kloce nowe, lozyska nowe, piasta lewa idealny stan, piasta prawa nowka. i tez sie kierownica *buja*. Strasznie mnie trapi od czego taki efekt! moze jednak przekladnia jakis feler ma...kto wie

przegububy wewnętrzne panowie

@Przemoroz.... cos wiecej prosze! ;D