Gdzie to wpiąć? - czerwony cienki wężyk od filtra powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zdejmowałem filtr i odpiął mi sie gdzieś za silnikiem (guma w jego koncówkach troche sparciała) ale nie moge przypasować gdzie go wsadzić, to chyba od przepływomierza idzi czy jak to sie tam nazywa? silnik chv 1.6 mk5

Cienki czerwony wężyk steruje klapką do powietrza ciepłe-zimne. Tam szukaj

do klapki ciepłe-zimne jest wpięty 1 wężyk i do przepływomierza a z przepływomierza wychodzi 2 wężyk i szzedł gdzieś do tyłu silnika ale nie moge przypasować gdzie go wpiąć

Zaraz looknę.

I wszystko wiadomo. U mnie w 1.4 czerwona rurka idzie za przepusnicą i wchodzi na taki "wyrostek" znajdujący się(patrząc od przodu auta ) po lewej stronie przepusnicy od tyłu . Trzpień z tym wyrostkiem odchodzi od kolektora dolotowego.

Aha z tego trzpienia wychodzi niezbyt gruba gumowa rurka do filra powietrza.

Proste

tu:

na właczonym silniku będziesz słyszał jak to syczy (zasysa powietrze). Jak przytkasz palcem to poczujesz ssanie. I to właśnie tam nasz wsadzić

nie widze takiego czegoś u siebie ten moój wężyk ma być wpięty w inny wężyk (ten z foto wyglada jak gumowy z materialowym oplotem??) u mnie jest gumowa rurka,idąca zza silnika, która zasysa powietrze - jak ja wypne i zatkam to silnik gasni - podpięta pod króciec wychodzący z puchy od filtra powietrza "patelni" przy króćcu w który jest wpięta rurka od odmy pokrywy zaworów, mam silnik gaźnik 1.6