Problem:wskaznik paliwa,F na wyswietlaczu i blad.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,mam problem a mianowicie czesto wylacza mi sie wskaznik poziomu paliwa(opada do zera) i zapala lampke rezerwy a paliwa oczywiscie mam duzo.po pewnym czasie wszystko wraca do normy wskazowka sie dzwiga i gasnie lampka rezerwy,a razem jak wystapi wylaczenie wskaznik paliwa i wlaczy sie kontrolka rezerwy wyskakuje kolo zegarka F,czyli pewno jakis blad.Jezeli wtedy wcisne dwa przyciski od sterowania komputerem aby wyswietlic blod wyskakuje na wyswietlaczu gornym 46 a na dole gdzie zegarek 5720-mam pytanie jak to rozszyfrowac? i czym to moze byc spowodowane? dzieki.

ten blad nalezy rozszyfrowac jako brak informacji o ilosci paliwa...
to wynika z twojego opisu. lista bledow zas jest na forum. trzeba troche poszukac...
jak to rozwiazac? skoro raz jest, raz nie, to winilbym polaczenia elektryczne. kabel fabrycznie polozony raczej nie przetrze sie gdzies na srodku, ale moze przerwac obwod przy wszelakich kostkach czy tez polaczeniach...

Ja bym sprawdził ten taki "potencjometr" co jest w baku.

Przy baku lubi być wilgoć błoto itp a to stanowi dobry powód do braku styku np brak masy lub słaba masa sprawdź styki koło baku przy pompce paliwa.

lub gdzies przetarty kabel ale obstawialbym na brak masy z powodu np korozji

Ok dzieki w sobote poogladam na kanale wszystkie lacza przy baku i mysle ze ktoras z tych rad sie przyda.