Problem z przekładnią kierowniczą - Corolla 1.8 d 1991r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Niedawno stałem sie dumnym posiadzaczem pojazdu niezniszczalnego w postaci Corolli z 1991 roku. Diesel w sedanie.

Wszystko jest ok, oprócz jednej rzeczy. Mehcanicy stwierdzili, że przekladnia kierownicza jest zniszczona poparzez brak wymiany gumy ochraniającxej ( silentblock - chyba ) Zacząłem wiec poszukiwania zastepczej.

Moje pytanie dotyczy tego czy znaczenie ma tylko to czy przekladnia jest ze wspomaganiem ? Czy ważne jest równiez z jakiej wersji silnikowej i nadwoziowej pochodzi nowa - używana czesc ??

Bradzo prosze o szybką odpowiedz, gdzyż w poniedzialek chcialbym jechac tym autem zagranicę i nie wiem jaka czasc kupic. Badź ewentualnie czy moge jechac na starej stukającej częsci.

Z góry dziekuje za pomoc. Pozdro.

p.s. jeśli ktoś z Wrocławia bądź okolic ma do sprzedania takową cześć proszę o info.

Hej,

ta guma to nie żaden silentblock tylko po prostu osłona gumowa Silentblockimasz w zawieszeniu. Przekłania w E9 jest taka sama niezależnie od typu nadwozia i silnika.

Jeśli to Twoje początki z toyotą, to gorąco zachęcam do nabycia tej książeczki. Pozwoli Ci to wybrnąć z wielu kłopotów...

czesc. Dzieki za odpowiedz.

Wlasnie wrocilem ową Toyota z kursu po calej Europie. Jak narazie od zakupu zrobila ponad 6 tys km i jest ok

Przekaldnie kupilem od 3 drzwiowego hatchback'a.

Jeszce raz dzieki za pomoc. pozdro