| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bmw-wojtek BMW Friend BMW 323 Katowice | 2005-08-25 21:56:04 Mam pytanie do tych ktorzy wymieniali lozysko w kole w e-36 m40 z tylu. Zaczalem wymieniac lozysko i mam problem z wyciagnieciem polosi z piasty pekl mi przy tym sciagacz, czy mieliscie takie same problemy zawsze tak ciezko to schodzi?
Natomiast drugie putanie jest nastepujace, jak juz wyciagne polos z piasty to jak to pozniej wcisnac spowrotem. Z gory dzieki za wskazowki. |
bmw-wojtek BMW Friend BMW 323 Katowice | 2005-08-25 22:48:12 Ok, dzieki za informacje ale mam najpierw wybic piaste czy polos? |
bmw-wojtek BMW Friend BMW 323 Katowice | 2005-08-25 22:50:11 Wracam jeszcze do poprzedniej wypowiedzi mam wyciagniety caly wahacz tylny wraz z odkrecona polosia od przekladni. |
Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-08-26 22:08:00 Mam E28 i zaczołem u mnie robić hamulec ręczny. Mianowicie wygniły mi tarcze kotwiczne, a żeby je wymienić trzeba wyjąć całą tylną piaste. Obejrzałem to dokładnie, stwierdziłem że sam nie dam rady i dałe auto do mechanika.
Teoretycznie jest to proste ale jak przyjdzie co do czego to robią się problemy typu zapieczone śrub, brak odpowiedniego klucza itp.No i do tego potrzebny jest jakiś pomocnik. (W E28 aby wykręcić piaste trzeba nasadki 32mm) |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-27 10:17:18 Właśnie w teorii wszystko jest proste, ale jak przychodzi co do czego to pękną ze dwa klucze, trzy imbusy się "zjedzie". Imbusy oczywiście rozmiarów niestandardowych np. 7-ki, później dochodzi szlifowanie ósemek na siódemki itd. Przerabiałem to i bez naprawdę dobrych kluczy(nie jakichś beznadzienych za 20zł. 300 typów) nie ma co się zabierać za to. Aczkolwiek jeżeli Ci się uda to samozadowolenie jest bezcenne . pzdr |