MotoNews.pl
5 Kod bledu i jak to naprawic (111583/0) - NT

Kod bledu i jak to naprawic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kod bledu jaki mi sie pojawiaja:

13 Oxygen sensor Open circuit

38 Oxygen sensor circuit Voltage high

39 Oxygen sensor circuit Voltage low

ma ktos pomysl co wymienic , co naprawic ? aby bylo OK ??

Oxygen sensor to sonda lambda. A swoją drogą, to dostaniesz opierdziel od starszyzny

ehh szukalem w teamtach starszych niz 30 dni w temacie oxygen sensor ale niestety nic mi nie znajdowalo . dlatego zaryzykowalem napisac temat bo pewnie ktos tez bedzie mial taki blad kiedys jak ja. teraz pytanie ?? nowa sonda ?? regeneracja ?? no i jakie koszty bo juz jestem przerazony

odrobina dobrych chęci
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60725739
pierwszy lepszy wynik z wyszukiwarki allegro

Dzieki serdeczne :/ - w fazie desperacji juz tam dotarłem , mam nadzieje ze ktos podsunie jakis tanszy element

38 Sonda lambda - zbyt niskie napięcie regulacji
39 Sonda lambda - zbyt wysokie napięcie regulacji
13 Sonda lambda - brak sygnału

Na mój gust masz cos spieprzone
nie moze być tyle błędów ...już wiem gassssssssssssss Trafiłem?

A następnym razem wpisz w wyszukiwarkę na forum "kody"

W tym rzecz , ze nie sprofanowalem mojej bestyjy gazem. Poje ją tylko PB z BP i dopiero niedawno mi to wyszlo - dokladnie wczoraj . chyba nadchodzi okres padaki . najpierw sie sprezarka sypla , teraz lambda . dobrze ze elektryka dziala w miare normalnie ale co tam - wazne ze sie jedzi wygodnie

nie ukrywam, ze mam troche satysfakcji. nie ma gasu, a sie zepsul...

BP sucks.

Niektórzy twierdzą że "stinks"

Jeden pies

U mnie jak jadę po kałużach to lubi się pokazywać kod 39 i silnik wtedy chodzi jak traktor.

Sonda jest wyrąbana na amen. Pokazuje 0,4 Volta.
Silnik niema kopa.

CIekawe czy lepiej kupic sondę oryginał czy zamiennik?

hmm u mnie jest tyle ciekawie ze auto mimo tego bledu i tej lampki jezdzi normalnie. spalanie na postuju BC pokazuje 0.8 ltr/h a przyspieszenie i wszystko ma tak samo jak dawniej.

Lampka zawsze sie zapala po ok 1 minucie od zapalenia auta i jazdy . sam niewiem co robic ? czy to wina sondy ? czy czegos innego ?? albo komp zwariowal

komputer zdaje sie ignoruje sygnaly z sondy przez pewien czas bezposrednio po uruchomieniu silnika. moze to byc wlasnie ta twoj minuta. na poczatek sprawdzilbym polaczenia elektryczne sondy...

no to bardz malo pokazuje tego spalania u mnie okolo 1,2 troszke dziwne to moze u mnie jest cos powlone