Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-06-26 00:40:25 Podstawowa zasada musisz obliczyc ile rocznie pokonujesz km i cy taka instalacja Ci sie spalci...
Instalacje hmm ceny dosc dosc a jezeli masz nowe autko na gwarancji czyli chyba tylko montaz w ASO a ti sporo kosztuje i nie tylko $ ale nerwow tez jak to z ASO ja tez jestesm przeciwko instalacja bo wiadomo ze jezeli zaoszczedzimy na paliwie to przyplacimy gdzies na czyms pozniej... Nic nie ma na swiecie za darmo Nie ma co ukrywac silnik nie bedzie juz taki jak na benzynie i nie wierze w testy ze silnikna gazie taka sama ma zywotnosc jak na benzynie.... PS. Ja w acc nie montuje za malo km chodz ostatnio naparwde duzo i nie wiem pali jak smok;/ ale pewnie jakbym do niego wsadzil jeszcze instalacje gazowa to ten silnik 1.3 pod gorke zupelny byl by mol... Starch sie przyznac ale na paliwe ciezko na 4 biegu autobus wyprzedzic :/ Jestem ciekawy tylko za le gaz bedzie porownywalny cenowo do paliwa... [ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-06-26 00:42:43 ] |
MarekFe Hyundai Getz Kielce | 2005-06-26 19:20:33 No właśnie posiadacze instalaji gazowych. Mam brata w ekperymantalnym warsztacie politechniki. Oni dowiedli że przy dobrze założonej instalacji autko na gazie powinno być mocniejsze albo takie jak na benzynie. Ponoć wynika to z tego że gaz jest po prostu bardziej wydajny. Ja się na tym nie znam, przytaczam opinie tych którzy nad tym pracowali jakiś czas. Niech ci co maja instalację coś powiedzą jak to jest z mocą samochodu. |
kogut69 warszawa | 2005-06-26 20:53:29 Hmmm jako ze jestes nowym uzytkownikiem. To wspomne ci tylko ze przed zadawaniem pytan warto przejrzec forum. Juz jest watek na temat gazu znajdziesz tam wszystko. A jesli bedziesz mial jakies jeszcze pytania to daj znac. Bo jest juz kilka osob ktore maja gaz. Lacznie ze mna ![]() Pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-06-27 07:44:44
co to znaczy: dobrze założona instalacja? nie poskręcana na druty i taśmę izolacyjną? jestem czytelnikiem paru forum samochodowych i wszędzie narzekają na założone instalacje LPG, jeśli wszystko zależy tylko od poprawności montażu to dlaczego tylu niezadowolonych? wszyscy jeżdżą do marnych gazowników? na gazie zrobiłem nie dużo, jakieś 50kkm, powiedziałem sobie nigdy więcej |
![]() eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-06-27 08:59:57 gaz to nie benzyna benzyna to nie gaz i chyba dyskusja nie podlega dalszemu przeciagniu...
jezdzilem paroma samochodami na gaz tez juz podziekuje A udowadnianie na sile to ostatnio widze w modzie ze cos gorszego bedzie lepsze... Tu chyba trzeba Lecha W. białe jest białe czarne jest czarne ![]() |
Mortek HF MEMBER Renault Megane II Tarnów | 2005-06-27 11:56:02 Wydaje mi sie ze kolega eqs bardzo jasno okreslil sie w temacie i ja sie podpisuje pod tym, tak ze wszsytko jasne ![]() Pozdrawiam |
kogut69 warszawa | 2005-06-27 21:16:32 Moze nie jestem obiektywny bo mam juz gaz. Ale naprawde ja nie widze zednej roznicy. Roznice to ja widze w samochodzie jak jest goraco i klima dziala to tak wtedy czuc ale miedzy benzyna i gazem nic nie czuje. Technika idzie do przodu moim zdaniem. A roznice widac jedna ![]() ![]() |
MarekFe Hyundai Getz Kielce | 2005-06-27 21:47:22 Ja tylko na swoje usprawiedliwienie moge powiedzieć że nie wyssałem sobie tego z palca. Jak tylko skontaktuje się ludźmi z tego laboratorium to napisze o co chodzi.
Pozdrawiam. co złego to nie ja ![]() |
![]() Cosmic HF MEMBER Getz Warszawa | 2005-08-30 11:13:20 TAK,
Mam Getza 1.1 i gaz BRC fly sequent czyli jedyny jaki mozna wstawic zeby nie stracic gwarancji za, niestety, 4400 PLN ale przy mojej jezdzie zwroci sie dosc szybko a potem juz tylko zarabiam. Co do osiagow silnika to sa niemalze identyczne, moze ciut wolniej sie rozpedza na niskich obrotach ale moze to tylko moje subiektywne wrazenie bo 1.1 nie jest mocnym silnikiem. Na pewno na srednich i wysokich hula jak na benzynce. Spalanie jest ponad 9,5 litrow w Warszawie, gdzie sporo czasu stoje w korach lub na swiatlach. Na benzynie spalal 8,5 w gore wiec porownywalnie, ok. 10% wiecej. Bylem niedawno na regulacji i powiedzieli, ze powinien teraz brac nieco mniej - zobaczymy. Gaz nie rozni sie niczym od benzyny chyba, ze ktos ma II generacje czyli strzelanie i wywalanie kolektora ale to juz przezytek. Tylko sekwencja. Do nastepnego samochoda, a bedzie na pewno wiekszy, tez wloze gaz. Howgh! ![]() |
![]() Ele-T HF MEMBER Hyundai Getz Dekine Warszawa | 2005-08-30 11:30:57 nie ma co porownywac gaz 2 generacji z sekwencyjnym
inna jest metoda wtryskiwania, przez co nie ma wybuchow w kolektorze i cofek gazu znajomy ma w carismie gaz sekwencyjny i jest zadowolony tyle ze za instalacje zaplacil 4 tys ale duzo jezdzi i przejechal juz 80 tys km i nic sie nie dzieje tyle ze co jakis czas przejedzie bak na benzynce |