Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-01 11:52:28 Byłem dzisiaj na przeglądzie swoim esperakiem i prawdę powiedziawszy przeżyłem drobny szok.Wiedziałem,że auto jest sprawne,ale że aż tak?????
Możek ktoś jest w temacie.Sprawność hamulca pomocniczego wyszła 23% (dopuszczalna 10%), hamulca roboczego 115% (dopuszczalna 50%).Może nie jestem dość mocny z matematyki,ale wydawało mi się,że sprawność czegoś może być max.100% ![]() ![]() Przy okazji amory przód 86% sprawności,tył 88% sprawności.Cudo |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-01 13:46:03 Słupno między Markami a Radzyminem |
![]() Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2005-09-01 22:11:00 ja już nie wiezrze w te przeglądy.. co roku wychodza mi sprawniejsze amortyzatory a przeciez nigdy ich nie zmieniałem.. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-09-01 22:50:45
Z amorkami to już kilka razy był temat poruszany - powtórzę: wg mnie badanie statyczne amorków jest o kant d...y potłuc. Moje miały jeszcze sporo (nie pamiętam, ale chyba ponad 80%), a droga hamowania wydłużała się niesamowicie, bo autko nurkowało (hamulce wtedy były już po wymianie). Po prostu podejdź do auta i rozbujaj przód i tył (z przodu uważaj, bo łatwo można wgnieść błotniki ![]() Sposób prosty i skuteczny. Pozdr. P. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-02 07:10:05 Amorki już sprawdzałem-na drodze z płyt betonowych (trasa testowa-równoległa do Jagiellońskiej na wale przeciwpowodziowym wzdłuż działek).Do 100 km/h prowadzi się idealnie.Szybciej już nie testowałem,wystarczy że jedna Toyota już wylądowała w Wiśle |