Temperatura i pytanie o gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam taki proble ze wskaznik mi w ogole nie pokazuje temperatury, co moze byc tego przyczyna ktos z was moze wie lub jakie mogo byc przyczyny, no i czy silniki 1.8 16V 77kw dobrze znosza gaz?

zobacz styki na czujniku ,lub sprawdz sam czyjnik

silniki te nie znosza gazu

hih to ciekawe ktore silniki lubia gaz??

Cytat:
2005-08-29 22:38:31, maciek701 pisze:
silniki te nie znosza gazu

tego pana w kwestiach gazu sie nie slucha
coby nei bylo to zawsze bezdzie z e gaz jest beee
ale jak kogos stac na tankowanie z miesiaca na miesiac drozejacej benzyny
coby mial zle znosic
a ile silnik ma juz przebiegu

hmmm...przbieg tak ok 195 tyś.
no niestety musze na gaz sie przezucic, bo ceny benzyny odsraszaja.

Cytat:
2005-08-29 22:43:42, kainek pisze:
ale jak kogos stac na tankowanie z miesiaca na miesiac drozejacej benzyny

Nie chciałbym martwić na zapas, ale doszły do mnie informacje, że w niedługim czasie gaz zdrożeje o ok. 30% ! Oczywiście nadal daleko do ceny za Pb ale skoro mowa o podwyżkach to mówie A informacje te czerpie z dosyć prwnego źródła. Znajomy rozwozi gaz w dużej firmie więc myśle, że informacje ma dobre. Pozostaje mieć nadzieje, że to tylko ploty sam przymierzam się powoli do gazu.

To ja Ci powiem, że wczoraj usłyszałem super wiadomość w dziennku, że VAT na budowlane obniżą o 7% (ten 22% -> nie mylić z 7%). I dziurę w ten sposób powstałą w budzecie prawdopodobnie zatkają czym...??? Oczywiście podwyżką akcyzy na benzynę A teraz trochę roboty dla moderatorów: a niech ich wyru***ją tak jak oni nas i żeby im *utasom pie***lonym zabrali wszystkie pieniądze i znajomości i pensje obniżyli do śedniej krajowej... I niech sobie pożyją tak przez 50 lat

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-08-30 08:23:53 ]

A co do temp. -> sprawdź połączenie czujnika temperatury podającego sygnał do wskaźnika, potem sam czujnik.
Nie wiem gdzie jest w tym silniku, ale pewnie w termostacie -> teraz pytanie który idzie do wskaźnika...

Ok dzieki, jutro z samego rana sprawdze wszystko.
Czy jest ktos kto ma taki silnik jak ja i ma LPG?

alez wiele jest takich poczytaj sobie posty na forum pisane przez uzytkownikow LPG... odechce Ci sie tej 'cudownej' inwestycji... wiesz nie chce byc pesymista,ale 195kkm to duzy przebieg jak na montaz gazu....ja odradzam, twoje auto