[128] Zbiornik paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem Jesion i jeżdze 128. Pragne was wszstkich gorąco powitać, bo zapewne mało kto mnie kojarzy

Dobra koniec tego słodkiego pierdzenia, mam takie kuku.
Powiedzcie mi, czy ktos zakładał do 128 qpe zbiornik z zastawy??
Według książki pana Podbielskiego "kształt zbiornika paliwa w obu pojazdach-128 coupe i 128 sedan czyli zastawa przyp. autora- jest jednakowy, lecz zbiornik Coupe ma większą o 12l pojemność i mieści 50l paliwa". Biorac dosłownie słowa pana Zdzisia rozumiem, że powinny one się róznić tylko "grubością" a nazwijmy to "pwierzchnia" i punkty mocowania do nadwozia powinny być w tym samym miejscu. Mam racje czy nie??
Krótka piłka z mojej strony, będzie banglać czy nie będzie???

no chyba nie bedzie banglac, inny ksztalt baku w coupe , ale napewno czesc zaczepow mocujacych bak do podwozia sie pokryje a reszte mozna dorobic jesli beda inne, a nie lepiej kupic bak do coupe od treza qby albo tadzika? pewnie beda mieli jakis w stanie do uratowania, ten z zastawy troche maly jest... przy silniku 1300 wykorzystywanym zgodnie z jego przeznaczeniem spalanie zaczyna sie od 10 litrow

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-08-31 22:02:47 ]

Taki zbiornik, z którego 1.3 potrafi wyssac nawet 16L mam w bagażniku
Potrzebny mi zbiornik, który będzie miał w sobie "paliwo rozruchowe". A akurat zbiornik od zastawy mam pewny, tzn nie pordzewniały w środku i szczelny.
Porostu zdejme swój i sprzyłoze tamten i bedę wiedział. Ale moze ktoś już eksperymentował i wie na 100% jak jest.

heh ja w argencie mam zbiornik paliwa "na rozruch" zrobiony z tlumika{nowego} od ciezarowki ma pojemnosc 10 litrow jest z nierdzewki zajmuje malo miejsca i ma ta zalete ze jak zalejesz za 20 zeta beny to pokazuje pol baku {jest w nim czujnik poziomu oryginalny zamontowany efekt psychologiczny murowany homologowany przez bezimiennego pana zdziska spawacza

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-08-31 22:45:10 ]

zbiornik z zoski w coupe sapsi... o ile pamietam tylko jeden otwor nie zgrywa sie...ale to zaden problem...

niech zyje benzyna !! im drozsza tym lepsza !!

A ja też niedawno kupiłem zbiornik z Zośki do mijego QPE (za 5zł ), jakiś taki jakby nowy, pocynowany nawet

majac juz zdjety zbiornik z qpe mozesz prostym sposobem zrobic drugi o ksztalcie oryginalnym z tworzywa.

przygotuj się na odwiert w bagażniku i podłużnicy .

Cytat:
2005-09-01 15:51:54, jar128 pisze:
przygotuj się na odwiert w bagażniku i podłużnicy .

No własnie tego się najbardziej obawiałem, że wlew paliwa może wyjść w innym miejscu. Jeśli tak bedzie to będę szukał zbiornika z qpe. Chyba, że da sie to jakoś ominąć kombinacją elastycznych węzy. Ale wiercić napewno nic nie będę!!

odwiert na 2 sruby
wlew zostaje na swoim m

a to luzik
Moze zamiast odwiertu przyspawam szpilki??