Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ramborior BMW 730i Motycz | 2005-08-21 11:36:34 Mam kłopot z wolnymi obrotami w mercedesie 190 2.0 z 90r. Zamontowana jest w nim instalacja gazowa ("na srubke") i kiedy samochód wchodzi w strefę wonych obrotów zaczyna przygasać, obroty są niestabilne (falują). Gaz jest na gwarancji wiec byłem w serwisie na regulacjach ale to nic nie pomogło. Od czego mam zacząć żeby najszybciej i najefektywniej zlikwidować problem?? |
![]() adasco Roomster & kropek Łódź | 2005-08-22 21:39:07 od kontroli zaplonu.
|
ramborior BMW 730i Motycz | 2005-08-22 23:13:12 co ma zapłon do wolnych obrotów?? nie powiedziałem przecież że auto gaśnie za każdym razem i że ma kłopoty z odpalaniem... upatrywałbym tutaj raczej przyczyny w silniczku krokowym tylko nie wiem gdzie on się znajduje... |
ramborior BMW 730i Motycz | 2005-08-24 11:02:20 dzięki bardzo za pomoc. Mógłbyś napisać jeszcze gdzie znajduje się ten zawór? |
![]() Wooffer MB /8 W115 230.4b Warszawa | 2005-09-30 22:27:47
Cewka pada !!! - zmień cewkę! - to jest typowy objaw przy gazie kiedy pada cewka (jest słaba) przy wtrysku KE-Jetronic. Gaz jest na to bardzo czyły - instalacja WN musi być tip-top! Najlepiej jedź do serisu Bosch na analizator - tam wszystko wyjdzie - może byc też moduł - ale tego Ci nie życzę. ![]() Gazownicy i ich regulacje tu nic nie pomogą. |
![]() Kita2 Mercedes 124 Żary | 2005-10-09 15:22:24 Duży wpływ przy pracy na gazie ma lewe powietrze, które dostając się przez nieszczelne przewody powietrzne powodują zakłócenia w pracy silnika na wolnych obrotów. Proponowałbym Ci od sparawdzenia dokładnego przewodów powietrznych, zacząwszy od tego co idzie od spodu od rozdzielacza paliwa. Rozciągając gumę sprawdz czy nie ma pęknięc. Może też być skruszały tz. BUT to jest to od którego wychodzi ten przewód o którym mówiłem wczesniej.
Pozdrawiam. Powiedz o wynikach tego sprawdzania. |