| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-17 01:47:45 no..wreszcie ktos napisal rzetelne ogloszenie..gdybym szukal esperaka..kupilbym od ciebie :: oczywsice po wczesniejsze wizycie w ASO na kompleksowym przegladzie
a linki wklejamy tak: aukcja espero [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-08-17 01:51:02 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-09-03 00:16:22 Alexndr podoba mi się Twoje podejście do sprawy |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-03 09:35:42 mi tez. czuje ze autko szybko pojdzie do zyda
czego zyczyc bym nie zyczyl ale wysokiej ceny zycze ![]() |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-09-03 09:45:46 Nooo spoko KeyJey a silniki 1.5 to są oplowskie??
Co do autka.. ładne.. mnie sie tylko kolor nie podoba.. ale to juz kwestia gustu. Gdybym chciał kupic drugiego esperaka to wziąłbym go. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-03 10:02:42
Spoko. Brudu nie widać. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-09-08 00:57:47 jakbyś sprzedawał w maju to kupca byś juz miał
ale ja nie o tym... jak chcesz ejchać na giełdę to tylko w niedzielę... w sobotę prawie nikogo w Gliwicach nie ma
pozdro |
alexndr Bytom | 2005-09-08 08:28:57 OK, dzięki, nie wiedziałem
A zatem pojadę w niedzielę
Pozdrawiam Olek |
Krasnal007 Kraków | 2005-09-13 11:12:11 No i jak poszlo auto dalej do sprzedania ?? |
alexndr Bytom | 2005-09-14 21:39:21 Witam
Na giełdzie zainteresowanie było i prawie ten samochód sprzedałem. Prawie, bo kupujący oznajmił, że nie nosi ze sobą pieniędzy na giełdę i umówił się na następny dzień w celu sfinalizowania transakcji. Dałem mu swoje dane - adres i telefon, po czym pojechałem do domu. Niestety, na następny dzień kupujący ani nie przyjechał ani nie zadwonił - zostałem zrobiony w przysłowiowego konia
W związku z powyższym oferta jest aktualna a cena obecnie wynosi 7900PLN (z taką ceną ostatecznie stanąłem na giełdzie po zderzeniu z giełdowymi realiami). Wyposażenie się nie zmieniło w stosunku do tego co było przy cenie 8600PLN (radioodtwarzacz - kasetowy) linki do ogłoszeń w serwisach motoryzacyjnych: Autogielda.com.pl otoMoto.pl trader.pl Pozdrawiam Olek [ wiadomość edytowana przez: alexndr dnia 2005-09-18 21:58:27 ] |
alexndr Bytom | 2005-09-25 20:29:25 W związku z tym że jeszcze NIKOGO nie skusiła cena i obietnica bardzo dobrego stanu auta na tyle, by przyjechać i pooglądać - zamierzam to udowodnić. Poniższe fotki przedstawiają chyba najbardziej obiektywnie ponadprzeciętny stan mojego auta. Dla tych, którzy nie wiedzą jak wygląda typowe espero '96 - zapraszam do lektury wątku: Rdza...czy da sie ja usunac??...zerknijcie na fotki.
Uprzedzając pytania: 1. W 2002 roku mimo, iż rdza była zupełnie niewidoczna z zewnątrz zdecydowałem się samodzielnie wykonać poprawki lakiernicze w typowych dla espero miejscach (drzwi oraz tylna klapa). Na początku (głównie jeśli chodzi o klapę) nie byłem pewien czy dobrze zrobiłem bo na klapie z bliska było te poprawki widać (delikatnie widać to na zbliżeniu "pęcherzyka" pod prawą tylną lampą) - dziś wiem że to było bardzo dobre posunięcie bo klapy bagażnika (pod czarnym pasem) zaczynają w innych espero masowo "gnić", widać to zwłaszcza na jasnych kolorach 2. Poprawki robiłem w następujący sposób - końcówka do wiertarki ze szczotką drucianą -> czyszczenie do błyszczącej blachy -> pierwsza warstwa antykorozyjna (tzw "minia") -> warstwa metaliczna (nie byle jaka tylko dobierana u lakiernika) -> powłoka bezbarwna z utwardzaczem - wszystko tak jak należy tyle że nie pistoletem tylko malutkim pędzelkiem. Na dole drzwi dodatkowo warstwa środka do konserwacji podwozi (tzw "Bitex") w najbardziej wrażliwych miejscach - oczywiście tylko wewnątrz. Bardzo się starałem (bawiłem się z tym przez 4 dni urlopu) z efektem - sami oceńcie Jakby ktoś tego nie widział to na tylnej klapie pod czarnym pasem na prawie połowie długości są te poprawki (szerokość paska zrobionego pędzelkiem 3-15mm w zależności od miejsca) - OD 3 LAT NIC SIĘ Z TYM NIE DZIEJE
3. Dwa zbliżenia (tylna prawa lampa oraz tylne prawe nadkole) to są dwa NAJGORSZE punkty na mojej blacharce Sami widzicie że jest REWELACJA (jeżdżą już po ulicach znacznie gorsze roczniki '98 )
4. Wspomniane otarcie lewego boku (lato 2004) to było TYLKO OTARCIE. Nie pytajcie mnie czy naruszony był słupek - nie można naruszyć słupka i mówić o otarciu! A na pewno nie w moim rozumieniu sprawy. Poza tym zdarzeniem samochód jest bezwypadkowy. Więcej info i zdjęcia sprzed naprawy na priva 5. Dla super estetów - pewnie 90% z Was i tak by tego nie zauważyła, ale jak już mam być szczery to będę DO BÓLU Kierunkowskazy (lewy i prawy boczny) różnią się między sobą. Te okrągłe z prawej strony (stosowane tylko w espero '95 i '96) są już nie do kupienia jako nowe, a nie chciało mi się jeździć po "szrotach" i szukać. Dwa tygodnie temu kupiłem na giełdzie drugi taki sam jak z lewej - jest nowy i zafoliowany - dodaję go GRATIS
OK teraz zdjęcia
Pozdrawiam Olek [ wiadomość edytowana przez: alexndr dnia 2005-09-25 20:49:57 ] |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-09-25 21:11:18 Nooo, chyle czola przed takim stanem drzwi. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-09-26 03:38:40
ja też
ale to przez t, że nie ma gum........ pozdro |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2005-09-26 18:14:02 Całkiem zadbany Esperaczek
A,że rdza trochę wychodzi.....u mnie też |