Pilot do alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Znalazłem dzisiaj w swoim aucie działający alarm. Znaczy jak włoze bezpiecznik to alarm działa, ale zeby go wylączyc to musze wyjąć bezpiecznik. Sprawa jest prosta - nie ma pilota I moje pytanie : Czy można dokupić pilota co trzeba wiedzieć i ile takie coś moze kosztowac? Dodam ze alarm prosty bez syreny i włącza sie chyba tylko jak sie otworzy drzwi maske lub klapę. Pozdrawiam

musisz wiedzieć jaki to alarm, raczej nie powinno być problemu z dokupieniem dodatkowego pilota.

nie ma transporera to cieżka sprawa dopasowac ale są alarmy gdzie można zakodować

Ale znalazłem tą skrzyneczke sterującą alarmem Czy to cos zmienia?

Cytat:
2005-09-01 10:42:50, hepos pisze:
Ale znalazłem tą skrzyneczke sterującą alarmem Czy to cos zmienia?

znajdż zaufanego człeka który montuje alarmy, pewnie wie wiecej i gdzie tak dorabiają. Cenę się dowiesz i porównasz, czy nie kupić po prostu innego alarmu

Jak to jest taki prosty alarm typu Terminator to spokojnie możesz zaprogramować pilota. Tylko musisz wiedzieć jak. Jakby coś, to służę instrukcją obsługi od Terminatora.

Zdaje mi się że raczej jest to możliwe do wykonania jeśli znalazłeś cały układ. Poprostu znajdź nazwę producenta i model alarma i powinieneś wiedzieć jaki to rodzaj kodu czy zmienny czy stały a później masz 2 wyjścia

1] szukać gościa który ci dorobi pilota
2] http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61645213

albo poprostu odpiać caly układ i wpiąć coś innego i taniego z pilotami