MotoNews.pl

Przedmuchy z silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jestem tutaj nowy , posiadam BMW 525 Tds 1994r, kupioną tydzien temu. Zauważyłem że mam bardzo mokry filter powietrza. Z pokrywy silnika z prawej strony od filtra powietrza jest otwór z którego wydostają sie opary oleju i wchodzą do filtra powietrza. Czy może ktoś mi doradzić co może być przyczyna tych przedmuchów ? Nadmieniam iż z bagnetu do sprawdzania oleju nie ma żadnych przedmuchów. Możliwe że są to uszczelniacze zaworów i stąd ten przedmuch. Prosze o odpowiedz co z tym można zrobić ? Pozdrawiam

ja teraz nie na temat a to właśnie temu ze ludzie kupują te tańsze bemki z ogłoszen itd. np mój ojciej ma bmke 316i czerwona na 16 alusach w stanie idealnym miał na nia nie jednago klijenta ale kazdy dawał mu 12 bo srednio po tyle chodza on chce 15 ale wiadomo nikt mu nieda ludzie nie parza na stan tylko na rocznik i wyposazenie kiedy ludzie zaczna patrzec na samochod a nie wyposazenie rocznik przebieg

Cytat:
Witam! Jestem tutaj nowy , posiadam BMW 525 Tds 1994r, kupioną tydzien temu. Zauważyłem że mam bardzo mokry filter powietrza. Z pokrywy silnika z prawej strony od filtra powietrza jest otwór z którego wydostają sie opary oleju i wchodzą do filtra powietrza. Czy może ktoś mi doradzić co może być przyczyna tych przedmuchów ? Nadmieniam iż z bagnetu do sprawdzania oleju nie ma żadnych przedmuchów. Możliwe że są to uszczelniacze zaworów i stąd ten przedmuch. Prosze o odpowiedz co z tym można zrobić ? Pozdrawiam

jak masz mokry filtr powietrza od oleju to masz również silnik do remontu

Przedmuchy w cylindrach chyba co?

Cytat:
2005-09-02 22:23:49, draiwer5 pisze:
ja teraz nie na temat a to właśnie temu ze ludzie kupują te tańsze bemki z ogłoszen itd.

latwo mowic z pozycji sprzedajacego ale nie ma sie co dziwic ze kazdy chce kupic jak najtaniej a kupujac uzywany samochod nie w okazyjnej cenie rownie dobrze mozna sie naciac, to jest jak loteria kupowanie 10 czy 15 letniego samochodu.

ja swoja 316 wystawilem na probe za 15500zl jakies 2 miesiace temu i bylo zainteresowanie a jeden koles dawal mi fiata palio 1999rok z gazem i jeszcze doplacal. ktory rocznik tej czerwonej twojego ojca?

Cytat:
2005-09-02 22:08:13, FIBA pisze:

stara szkoła mówi, zawsze ,ale to zawsze pierwsze co sprawdz filtr powietrza przed zakupem. czy czasem nie jest zaolejony albo nowy. jak by to były uszczelniacze zaworowe to żarł by olej,a nie pluł na filter. remont układu tłokowego.