Ciężko pali na gazie-benzyna OK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wiem ze było poruszane, ale tylko znalazłem dla wtrysku. Problem natomiast jest taki : Silnik 1.4 na gaźniku. Instalacja gazowa LOVATTO. Problem jest taki, że na benzynie ładnie pali rano, a na gazie musi się pomęczyć 20-30 sekund. Co trzeba sprawdzic/wymienić? Gdzie szukać przyczyny? Dodam, że wystarczy już ze samochód postoi 3-4 godz to już bardzo ciężko pali na gazie. Na ciepły silnik (gorący) jest OK . Z góry dzięki za rady

toż to normalne że na gazie ciężko pali

Ale ja miałem Fiata125p i na gazie palił od sztycha... Na pewno coś sie musi dać zrobić

Mało gaźnikowców-gazwoników na forum

Zero sugestii?

hepos, ja też miałem kiedyś kadetta d na gaźniku i jak był zimny to za cholere na gazie nie zapalił /na ciepło z kolei po pół obrotu wału zaskakiwał/

moze pora wymienić filterek gazu ja wymieniam tak srednio co roku koszt takiego cuda to 10zł

Przcież gaz się rozpręża i gaz jest zimny wtedy i silnik musi być ciepły żebypodgrzać gaz i żeby zapalić zapalił Na gazie tylko można w lecie odpalić i to nie zawsze. Generalnie odpala sie zawsze na benzynce a potem przełącza i nic na to nie poradzisz A tak poza tym to filtr powietrza jest bardzo ważny bo od niego zależy skład mieszanki i świece razem z kablami trzeba pilnować. Tata miał sierrę 1.6 na gaźniku i też tak odpalał benzyna potem przełączanie, chyba że silnik był rozgrzany to od razu na gazie palił.

[ wiadomość edytowana przez: misiolino dnia 2005-09-01 13:09:17 ]