| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-01 07:42:31 Wczoraj w telewizorni usłyszałem wiadomość,że taksówkarze złożyli pozew do Trybunału o zwrot kasy za przymus założenia nowych taksometrów.Nie chodziło im o kasy fiskalne,tylko taksmetry homologowane,dopuszczone,które mieli po prostu wyrzucić.W Min.Finansów powiedziano im,że nie warto wracać do tej sprawy,bo jest zamknięta.Ministerstwo boi się,że taksówkarze wygrają i Państwo będzie musiało im wypłacić odszkodowania. Ale spoko.Pan minister od kasy,sięgnie do otwatrego portfrela ( czyli naszego) i podniesie akcyzę na paliwo o 5 groszy na litrze,bo skądś kasę musi wydobyć. .Dobrze,że esperaków nikt się nie czepia,bo wpadłoby komuś do łba,że od jutra nie wolno jeździć esperakami i ci co chcą jeździć samochodami muszą kupić sobie np.VW czy Ople ( zależy który z kolesi ma tantiemy w którejś firmie) |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-09-01 09:11:28 Proponuję by każda grupa zawodowa złozyła pozew do Trybunału. Kominiarze na wyciory, pielęgniarki na fartuchy, lekarze na stetoskopy, górnicy na kilofy, tramwajarze na tory,,,,,,,etc.
Ten kraj totalnie schodzi na psy. Się normalnie żygać chce jak człowiekowi kłody pod nogi rzucają ciągle...........ech
Rozbierzmy się i pilnujmy swojego ubrania,,,,,albo przyjmijmy postawę lat 60-tych DZIECI KWIATY,,,,, narkotyki, muzyka, seks,,,,,,, i wali nas wszystko !!!!!!! Optuję za wypatroszeniem tej mędy u samej dupy - mowa o rządzie - i wymienić na lepszy model, ale wszytskich jak leci.
|
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-01 11:57:24
Zadzam sie w 100%. Jeszcze troche to nie pozostanie nam nic innego skladac pozwy na ten gowniany kraj do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. Bo tutaj naprawde nie mozna normalnie zyc. Dzieki takim pozwom wyrobimy na arenie miedzynarodowej POPRAWNA opinie o tym bagnie. Czasem sobie mysle ze nie potrzebnie sie Polska mocowala z Niemcami podczas II wojny swiatowej. Trzeba bylo sie poddac. Same Niemcy- jako przegrany - kraj ma o wiele lepiej. Ale byly to inne czasy - i nik pewnie nie przypuszczal ze zrobi sie taki syf. Choc z historycznego punktu widzenia polacy to taki narod - co ma to rozpieprzy na drobne albo sprzeda. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-09-01 12:34:40 Hornblower, cóż nie tylko sprzeda, ale wcześniej rozkradnie miedzy sobą - a raczej, tutaj czytaj władza między sobą podzieli - a plebs jak był bidą tak nią pozostanie.
Momentami mam wrażenie, że nasz kraj to jakaś chora sekta, nie dość, że nie wiele mamy to jeszcze zabierają lub nakazami, ustawami kazują oddać. Jednym słowem jest wesoło,,,,,więc w ramach tej jakże cudownej radości podskoczmy sobie to się nam lepiej zrobi,,,,,hahahaha. Co się zaś tyczy Niemiec, w rzeczy samej Mr. Hitler wprowadził dyktaturę i na dzień dzisiejszy mają dobrze, a napewno lepiej niż Polscy. Czasem i u nas by się przydało takie politykowanie,,,,,,,,ech. Jednak na czas dzisiejszy skłaniam się ku temu by zostawić to gówno i szukać innych perspektyw poza Polską. Jakież to smutne ![]() |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-01 12:48:26 Ja zyje tak: - pracuje i jakos zarabiam. Tu mi sie poszczescilo.
A reszta: - nie ogladam TV, - nie slucham radia, - na wybory nie chodze, - gazet "codziennych" nie czytam - tylko te zwiazane z hobby, - wiekszosc wolnych chwil poswiecam mojej drugiej polowie. Reszte na hobby i autko. Ciagne do siebie ile sie da. Kombinuje ile wlezie - i nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Poprostu zajmuje sie soba. Jak mam problem z sasiadem to sam do niego ide. Zadnej policji - szkoda czasu. I jaki efekt. Coraz mniej gadam. W ogole zyje sie chu.....wo. Najchetniej kupilbym sobie dom w srodku lasu i zyl sam i na wlasny rachunek. Ale tak sie nie da. Tez pieprzony kraj to nawet czlowieka spod ziemi wywlecze i "pod sciane". Marzy mi sie Norwegia albo Szwecja. Zreszta - jakikolwiek kraj o ktorym jest cicho w telewizji. Zadnych afer, wojen, zamachow itp. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-01 15:40:40 Chetnie bym chodzil gdyby bylo na kogo glosowac. Niechodzenie na wybory tez jest wyborem.
Nie mam zamiaru brac udzialu w wybieraniu mniejszego zla. Wieksze czy mniejsze gowno to zawsze gowno. Poprostu strata czasu. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-01 17:09:01 Dzieki Piotr_ek za wsparcie. Nie ma to jak lokalne poparcie- bo ja przeca tez prawie z Olkusza |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-01 17:50:17 Z ciekawości, to czemu masz rejestracje z końcówką HT? Toć to auto sprzed pół roku jakoś. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-09-01 22:33:51
Jacenty a może nalezy zadać pytanie NA KOGO wymienić? Myślę sobie, że to co mamy, czyli szumnie nazwany kapitalizm, nie jest aż tak złym. Rządzący są (delikatnie mówiąc) nie tacy jak winni być. Czyli reasumując obecnych polityków "rozstrzelać", chyba, że postąpić nieco mnie drastycznie i wysłac na emerytury ale o stawce takiej jak jest średnia krajowa. W to miejsce wrzucić młodych ludzi, jednak nieskażonych korupcja, cwaniactwem, i chęcią nabicia sobie kieszeni kasą z naszych podatków, orlenów,,,etc. Brzmi pięknie, jednak myślę, że to mogłoby byc pewne nowóm i moze wówczas wyszlibysmy na prosta jak kraj. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-09-01 22:39:15
Tak, racja to też wybór. I popieram Cię Hornblower, Sama czynię w ten sposób. Gówno śmierdzi więc po co je ruszać skoro z pewnościa bedzie śmierdziało jeszcze bardziej, i człek gotów sie nim ufajdać,,,,feeeeeeee. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-09-02 08:06:06
nie 0,5 a 1,5 roku. Takie dali. |