Czujnik temp. zasysanego powietrza - gdzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. No właśnie...czy ktoś mi może powiedzieć gdzie właściwie znajduje się ten czujnik. Może jakieś fotki. MK VII - silnik 1,6 16V Zetec.
Z góry wielkie dzięki.

Cytat:
2005-09-01 18:27:40, Pokakulka pisze:
Witam wszystkich. No właśnie...czy ktoś mi może powiedzieć gdzie właściwie znajduje się ten czujnik. Może jakieś fotki. MK VII - silnik 1,6 16V Zetec. Z góry wielkie dzięki.

w obudowie filterka powietrza

Cytat:
2005-09-01 18:31:52, Sinuspi pisze:
w obudowie filterka powietrza

A nie, bo na rurze między filtrem powietrza a przepustnicą bliżej tej drugiej rónolegle do osi samochodu

Cytat:
2005-09-01 18:51:48, Kielek pisze:
A nie, bo na rurze między filtrem powietrza a przepustnicą bliżej tej drugiej rónolegle do osi samochodu

łooo gdzie łun jest

Kielek to je do masy powietrza a nie temp

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-09-01 19:03:59 ]

Jeden czujnik jest z tyłu kolektora dolotowego. Drugi jest w przepływomierzu, ale o tym, nie słyszałem
Cytat:
na rurze między filtrem powietrza a przepustnicą bliżej tej drugiej rónolegle do osi samochodu

No kto wie

O tu zaznaczony na żółto:

No zapytam tak - a co jest we filtrze powietrza

Nie piście ino że robin hoot bo jean Michele Żar

Cytat:
2005-09-01 19:28:05, Sinuspi pisze:
No zapytam tak - a co jest we filtrze powietrza Nie piście ino że robin hoot bo jean Michele Żar

w filtrze powietrza??? jest filtr powietrza, ja tam żadnego czujnika nie mam, no chyba ze chodzi Ci Sławku o przepływomierz

Cytat:
2005-09-01 23:29:23, mss pisze:
w filtrze powietrza??? jest filtr powietrza, ja tam żadnego czujnika nie mam, no chyba ze chodzi Ci Sławku o przepływomierz

A jak tam nie wiem jeżdze wiecej KIA bo Essi nie kce ze mną współpracować i cofam się w technice