MotoNews.pl

S OT Opel Kadett B 68rok. custom look

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Opelek z 68 roku. silnik 1100ccm 55PS skrzynia 4 manual
tylni napęd i niska masa sprawiają ze realne są Vmax rzędu 140km 0-100 w jakieś 16sek i efektowne poślizgi po szuterku
auto wyremontowane (ok 2 lata) w sumie całkowicie oprócz silnika (w planach był swap 2,4 z omegi) wiec silnik został... kolezanka sprzedaje
z powodu mhmm losowego.
co moge powiedzieć odnosnie remontu:
blacha zrobiona przez jednego z najlepszych blacharzy w łodzi.
na orginalnyh częsciach blacharskich (kupowanych u mnie zresztą ) lakier to dwa kolory -> dół od astry II turbo góra czarna perła + bezbarwny. solidnie zakonserwowany.
wnętrze to całkowity remont tapicerki:
fotele recaro od opla manty obszyte skórą, tylna kanapa te same kolory ale sztuczna skóra. nowe boczki itp.
felgi to poszeżane orginały oplowskie ok 7,5 -8 cali
opony 205/50 - R13 PIRELLI
zawieszenia obnizane, amortyzatory KONI żółte..
kieronica jak widać mniejsza.
auto jest orginalne oprócz tego co z tuningowane. nie brak zadnych dupereli, migaczyków, czy listewek..

lokalizacja Justynów koło Łodzi

cena 8000 do negocjacji drobnej.

brak OC
przegląd do września połowy
stoi w
GG: 6090057
kontakt:
504394666

[ wiadomość edytowana przez: waco dnia 2005-08-31 19:30:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: waco dnia 2005-08-31 19:37:18 ]

Cytat:
2005-08-31 19:24:44, waco pisze:
...blacha zrobiona przez jednego z najlepszych blacharzy w łodzi....

hmmm no no wacky widziales jak to byo robione ?

ten blacharz az pojechal do Obi po taka duza pace zeby dobrze mu sie szpachle nakładało

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-08-31 23:25:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-08-31 23:25:26 ]

widzialem dzis takiego w swojej dzielnicy - z zaszpachlowanymi klamkami......czerowny ciemny...

Cytat:
2005-08-31 23:24:34, stasiu pisze:
hmmm no no wacky widziales jak to byo robione ? ten blacharz az pojechal do Obi po taka duza pace zeby dobrze mu sie szpachle nakładało [ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-08-31 23:25:11 ] [ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-08-31 23:25:26 ]

eee to lakiernik był w obi

a masz terazniejsze fotki?? bo cos sie mnie zdaje ze to co podales to sa robione zaraz po zlozeniu po malarce

on tak wyglada, Pg tym autem nie da sie jezdzic bo szpachla popeka

Calkiem ladnie wyglada, tylko trzeba by go obnizyc 10-12cm

fotki są robione góra godzinę przed momentem w którym wystawiłem to ogłoszenie.

raczej wątpie by było tam tak duzo aż szpachli.
Qbass kontrowersyjny oplomaniak z łodzi był ze mną go kupować na dolnym śląsku -> opel nie wyglądał na takiego ktory wymaga kilo szpachli.. stan blach był zadziwiająco dobry.

na baze kilkuwarstwową połozono rózniweż kilka warstw klaru. stąd efekt bardzo łądny zresztą..
w swiecie opla tak to sie robi:
klik klik 1
klik klik 2
wiec panowie do remontów a nie dumac...

co do obniżenia.. to aby sie dało jechać ze wzgędu na malutkie kołka nie wiele juz można zrobic. z tyłu owszem mozna jeszcze nizej dac ale przód jest juz wyklepany na płasko bo tam resor jest.

jedź stasiu oblookać auto daleko nie masz. a nie sie bedziesz wymądrzał sie.
nie znam tego auta po remoncie wiec głowy nie dam... jednak też nie rozumiem waszego mędrkowania..
a z tą pacą z OBI to jakiś łódzki patent?

Cytat:
2005-09-01 21:04:55, waco pisze:
fotki są robione góra godzinę przed momentem w którym wystawiłem to ogłoszenie. raczej wątpie by było tam tak duzo aż szpachli. Qbass kontrowersyjny oplomaniak z łodzi był ze mną go kupować na dolnym śląsku -> opel nie wyglądał na takiego ktory wymaga kilo szpachli.. stan blach był zadziwiająco dobry. na baze kilkuwarstwową połozono rózniweż kilka warstw klaru. stąd efekt bardzo łądny zresztą.. w swiecie opla tak to sie robi: klik klik 1 klik klik 2 wiec panowie do remontów a nie dumac... co do obniżenia.. to aby sie dało jechać ze wzgędu na malutkie kołka nie wiele juz można zrobic. z tyłu owszem mozna jeszcze nizej dac ale przód jest juz wyklepany na płasko bo tam resor jest. jedź stasiu oblookać auto daleko nie masz. a nie sie bedziesz wymądrzał sie. nie znam tego auta po remoncie wiec głowy nie dam... jednak też nie rozumiem waszego mędrkowania.. a z tą pacą z OBI to jakiś łódzki patent?

tak co by sie jeszcze przyczepic to ilosc warstw bazy do polysku ma tu najmniej do rzeczy klaru owszem

ło matko, przecinka zabrakło albo co w mojej wypowiedzi a ten sie czepia :|

ilość warstw pośrednio ma wpływ.
na jakość lakieru, jego fakture, głębie metaliku itp...

powie ci o tym kazdy kto lakieruje czymś kolwiek innym niż nobilesem po 25zł/puszka 1 litr

Cytat:
2005-09-01 21:04:55, waco pisze:
... jedź stasiu oblookać auto daleko nie masz. a nie sie bedziesz wymądrzał sie. nie znam tego auta po remoncie wiec głowy nie dam... jednak też nie rozumiem waszego mędrkowania.. a z tą pacą z OBI to jakiś łódzki patent?

...

kazmirz po ch**j jak ja je widzialem jak było robione - w Auto Robocie, gdzie koledze w kadecie C QP na dziury w prafilach nosnych konstrukcji dawal wlokno na to szpachle na to bitex - kazmirz- nie widziales takich cudow techniki jeszcze.....wiec prosze Ci nie mow mi zebym pojechal sobie obejrzec....a ten cały qbasss to kuba-pokemon? ktory w Lodzi sie boi wyjsc na ulice? waco zlituj sie please

dajcie na luz panowie, nie robicie OT. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koniec pier......a

Cytat:
.a ten cały qbasss to kuba-pokemon?

ta to ten... akurat to ten koles...
w zasadzie to kto chce kupic ten jedzie ogladac...
tylko niech bada dobrze podłuznice! bo z tego co stasiu opowiada to w łodzi blacharze marni oj marni..

Cytat:
2005-09-01 23:29:15, waco pisze:
ło matko, przecinka zabrakło albo co w mojej wypowiedzi a ten sie czepia :| ilość warstw pośrednio ma wpływ. na jakość lakieru, jego fakture, głębie metaliku itp... powie ci o tym kazdy kto lakieruje czymś kolwiek innym niż nobilesem po 25zł/puszka 1 litr

klaru tak ale baza nie ma tu nic dozeczy jedynie moze sie lekko barwa zmienic....
no ale ja sie tam nie znam wogole
koniec ot

Cytat:
no ale ja sie tam nie znam wogole koniec ot

ja tez sie nie znam..
ja tylko umiem szpachlę pacą nakładać na płyty GK