Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-09 08:42:29 Gdzie widzisz "szkodę całkowitą"? Raptem może z 15% auta uszkodzone ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-08-09 08:50:07
![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2005-08-09 08:58:32
Mialem oczywiscie na mysli cene, ktora mimo rocznika jest niska. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-09 09:22:25 nie chcesz moze za jakas kwote na pare piwek opylic klapke lampki (ta przy zegarze) bo kto rozbija esperaka z forum a ja mu truje o klapce to mnie wszyscy olewaja... ![]() a moj poprzedni wlasciciel-ciul! zgubil....... bez klapki wyglada szpetnie ![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2005-08-09 09:27:13 Ja dojdzie do sprzedazy to pomysle o Tobie. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-08-09 10:01:09 no fakt, ladny byl...
a poduszki nie miales? wyglada jakbys sie o slub zawinal a nie czolowke trzasnal pzdr |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2005-08-09 10:58:10 Kurczę...
Jak na "czołówkę" 50 km/h + 50 km/h, to auto prawie nie uszkodzone... Tak czy siak - wyrazy współczucia. Szkoda esperala ![]() Pzdr. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-09 11:50:11 piotrek..samochod idzie do kasacji bez dwoch zdan..naprawa jest nie tylko nieoplacalna ale i niebezpieczna..zobacz jak daleko poszlo to wgniecenie..jakbym klepal cos takiego to chyba tylko zeby wyslac do zyda
co do wyceny to bym sie nie martwil..nie sadze zeby cie skrzywdzili..sasiadka skasowala siene..warta moze z 15tys..oddali jej z tego chyba ze 13 a za 11 sprzedala wrak..nie ma sie co denerwowac na zapas..zreszta..jak chcesz wyceny na szybko to zadzwon do byle agenta ubezpieczeniowego i zapytaj jaka jest obecna wartosc samochodu z rocznika z danym przebiegiem..moj w marcu wycenili na 9tys..haha marze zeby mi go ukradli ![]() cos jeszcze..predkosc napewno nie byla 50+50 juz predzej 30+30..przy sumarycznej predkosci 100km/h nie wyszedlbys z tego calo..fuksa masz chlopie i ciesz sie zyciem..samochod to kupa zlomu nie ten to inny bedzie ![]() [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-08-09 11:52:09 ] |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2005-08-09 13:35:56
NIe wiem ile bylo w chwili kolizji bo na zegar nie mialem czasu patrzec ![]() A auto to tylko auto i tak juz mialem go dosc... lzy nawet nie uronie ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-09 13:41:26
Weź! Za takie teksty mody wypiszą Ciebie i Twoją rodzinę na wieki z jakichkolwiek forumów ![]() ![]() ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-08-09 14:37:28 Mój stary miał podobną stłuczkę w przód przy niewielkiej prędkości, ale nie było tak poważnych uszkodzeń. Mimo to wycena naprawy przekraczała 70% wartości auta ![]() Tak więc jeżeli dostaniesz tą szkodę całkowitą to ja się sępię na: - klapkę wlewu paliwa, - klamkę drzwi kierowcy, - ewentualnie całe gołe drzwi kierowcy, - kierunkowskazy boczne, - znaczki "CD" pod kierunkami bo ja miałem badziewne nalepki. No chyba, że opchniesz go gdzieś w całości. Coś myślę, że trza by zapłacić AC i sprawić aby auto się gdzieś ulotniło ![]() ![]() ![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2005-08-09 14:45:51
W przypadku OC nie ma czegos takiego jak granica 70% wartosci. Tu cena naprawy musi przekroczyc 100%wartosci. Samochod jesli nie bedzie jezdzil bede chcial wyrejestrowac zeby nie placic OC. A zeby wyrejestrowac to musze sprzedac lub oddac na zlom i dostac pokwitowanie inaczej nie wyrejestruje. Tak wiec jedyna sluszna droga dla mnie bedzie sprzedanie w calosci mozliwie po najlepszej cenie. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-08-09 18:30:56
jak juz bys rozbebeszyl drzwii kierowcy to ja weme mechanizm szyby ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-08-09 19:14:44 Albo mi sie przewidziało albo nawet i dach jest zagiety (tak jak mój) Przemku dzwoniles do KA-MI? jak im sprzedasz... bedziesz miał 200% pewnosc ze to auto nigdy nie wyjedzie na droge wiecej... zostanie starannie rozebrane na czesci i sprzedane... ( Jestem chetny na lustereczka ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-08-09 19:39:49 A tak wogóle to w jakim stanie należy zezłomowac auto w firmie, która się tym trudni tak zeby wszystko było prawnie OK?
Chodzi mi o to czy po wypadku mogę "wykręcić" wszelakie "ruchome" części (np. drzwi,klapy,siedzenia,tapicerka, kokpit, silnik z osprzętem, zawiecha) i je opylić swoją drogą a na złom oddać de facto samą ogołoconą skorupę auta czy muszę oddać całe auto tak jak po wypadku zostało??? |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2005-08-09 19:46:11
bo kazdy kmiotek gna na zachód po zramolałego Golfa itp. przecież zachodni=dobry tak nas wytresowali spece od reklamy popatrzcie na ulice można się poczuć jak na szrocie, stan tech. auta przeważnie byle się kulał i OK bo przeglądy to fikcja a policja nie reaguje na ten cyrk objazdowy. Co tm że podwozie odpada problem to do czego czromowany tłumiczek za 300 zeta podwiesić żeby nie odpadł ![]() ![]() ![]() ![]() |
ramzes22 bydgoszcz | 2005-08-09 21:07:49 szybe bym wziol przednia a sasiad tylnia i lewa strone (jak nie piekniete). pozatym to wspolczucia stary. |