| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
shaq_ OMEGA 'A' LUBLIN | 2003-03-13 10:27:42 czy ktos juz zmienial i wie jakie glosniki ida do omesi A ( 4D czyli lumousine |
Seba_13 OPEL OMEGA B CARAVAN Lublin | 2003-03-13 11:06:05 Wykręć i pomierz sobie wtedy będziesz pewny na 100%, u mnie w klapę wchodzą chyba 16cm |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-03-13 21:33:26 witam,
śniednica tylnych głośników w Caravance to 17cm... ale da rade wsadzić 16,5cm (trzeba wywiercić nowe dziury) ja u siebie wstawiłem głośniczki Sony X-plod 35W, ale nie jestem usatysfakcjonowany pomimo przyzwoitego dźwięku... moje radyjko jest za mocne i przy mocnym podkręceniu potrafią brzydko harczeć Seryjne głośniki montowane w klapie pomimo papierowaej membrany całkiem ładnie grają z seryjnym radyjkiem... zresztą z porządniejszymi również... Jeżeli chodzi o maskownice to standardowe są przytwierdzone do głośników... jeżeli kupujesz nowe głośniki to posiadają one własne maskownice... pozdr. |
DrA ![]() eS ... | 2003-03-13 22:55:19 Mlody to nie radio jest mocne... wrecz odwrotnie
Glosniki harcza jak: 1. radio jest kiepskie ( thd ) 2. radio jest za slabe Jak jest za mocne to fajnie wyskakuja membranki... jak masz na radiu napisik 35W na kanal to ma w rzeczywistosci z 10W RMS - czyli "tej wlasciwej" mocy. Swoja droga Sony Xplod to shiet... Wracajac do tematu... 1. O rozmiarach nie dyskutuje bo jak mawiaja lepszy maly ale szatan. 13 napewno wejda do A. Starczy. 2. Glosniki montujemy na MDF'ie a nie na blasze karoserii. 3. Glosniki kilkudrozne to pomylka. 2w1 to 0w1... 4. Za 500zl mozna juz nabyc "przyzwoity" komplet glosnik sredniotonowy + tweeter + pasywna zwrotnica. 5. Bez suba nie ma basu. 6. Bez wzmacniacza nie ma suba. 7. Nie inwestujecie w glosniki na tyl auta. Na przodzie po wytlumieniu drzwi to jeszcze cos sie daje zrobic z dzwiekiem. PS. Na odsluch lekko dlubnietego audio zapraszam na LOB |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-03-14 09:57:06 A jakie srednice glosnikow sa na podszybiu i w drzwiach ? |
DrA ![]() eS ... | 2003-03-14 13:54:57 Seba - audio to temat rzeka. Mam nadzieje, ze zawitasz na LOB Party i bedzie mozna dluzej podyskutowac |
DrA ![]() eS ... | 2003-03-14 14:14:46 Zreszta ... to forum dyskusyjne wiec nie bede sie lenil i cos dopisze.
Duzy glosnik - duza moc potrzebna na rozbujanie - bez wzmacniacza ani rusz. Wiec lepiej mniej a konkretnie.
MDF jest tani a efekt niewspolmierny do wydatku wiec nie ma sensu rezygnowac z takich podkladek
Kazdy uslyszy roznice w dzwieku z glosnika kilkudroznego i zestawu glosnik + tweeter + zwrotnica
Na tubie to se posiedziec tylko mozna
Od kabelkow i wtyczusi to zaczynamy dlubanine... bez tego ani rusz. Potem zwrotnica aktywna. I 2 tygodnie regulacji
Przy intalacji bez wzmacniacza to taki bagaznik jak w Tico to sie sprawdzi. Ale Oma ma troszke wiekszy. Trudnosc uzyskania dobrego dzwieku z tylu wynika z rozmiarow bagaznika i pochylenia tylnej szyby. Zeby to zagralo trzeba sporo mocy. W dzwiach przednich puszka jest duzo mniejsza i stad latwiej i przy mniejszej mocy uzyskujemy wyrazny bas. Obecnie montuje sie z przodu tzw. kickbass jako uzupelnienie subwoofera. Co do tweeterow to najlepiej jak sa umieszczone na wysokosci uszu. |
Seba_13 OPEL OMEGA B CARAVAN Lublin | 2003-03-17 10:33:01 Co do bagażnika w omesi i tej pochylonej szyby to oddaje honor, fakt że trzeba tam podpiąć prę kW O tych tubach to tak mi się napisało żeby nie inwestować w to badziewie, chociaż w mniejszych autach to nawet zdaje egzamin. Z tymi głośnikami to większość użytkowników nie rozróżni (wiem z doświadczenia) bo niestety słoń nadepną im na ucho Co do regulacji zestawu te 2 tygodnie to wersja chyba bardzo optymistyczna |
shaq_ OMEGA 'A' LUBLIN | 2003-03-17 16:46:49 seba_13 ty lepiej powiedz tak orientacyjnie czy sie na belchatow wybierasz? |
Seba_13 OPEL OMEGA B CARAVAN Lublin | 2003-03-18 10:46:34
Qrcze nie zabardzo mogę mam zajęte dwa terminy, akurat 5 - 6 oraz 12-13 kwietnia |