Mam problem z uruchamianiem silnika. POMOCY.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Po założeniu LPG pojawił się problem z uruchamianiem silnika. Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki działają, słychać pompę paliwa, ale rozrusznikiem nie daje się zakręcić - zero reakcji. W okolicy rozrusznika, patrząc od góry, na niebieskim przewodzie jest taka plastikowa wtyczka, czy czujnik - nie wiem co to. Kiedy poruszam przewodem wchodzącym do tego złącza auto odpala. Co to jest ten czarny platikowy styk i jaki ma związek z uruchamianiem silnika. PS. Mechanik twierdzi, że to tylko kabelek od kontrolki zegarów .
Proszę pomóżcie mi bo już wysiadam, mam tego dosyć. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. PrzemoC

a czy ten przewod nie jest podpiety pod elektromagnes rozrusznika????ja tak mialem jak poruszalem to krecil,
ukruszyla mi sie zloczka i musialem zmienic elektromagnes

[ wiadomość edytowana przez: maly_smok dnia 2005-09-03 09:39:50 ]

Tzn chodzi o to małe urzędzienie nad rozrusznikiem. Tak właśnie tam jest podpięty.

odczep ten przewod i sprobuj poruszyc zlaczem
w ktore jest wpinany jak sie bedzie ruszac to do wymiany

O kurcze, a ile taki elektromagnes kosztuje?

niestety nie znam ceny(moge strzelac ze do 100 nowy),mialem drugi rozrusznik z ktorego przelozylem

[ wiadomość edytowana przez: maly_smok dnia 2005-09-03 09:48:42 ]

Przybliżam mój problem: Gdy auto nie chce zakręcić rozrusznikiem wystarczy dotknąć (lekko ruszyć) niebieski przewód ze zdjęcia i załapuje. Czy to czarne platikowe to tylko złączka, czy jest tam w środku jakaś elektronika? Bo podejrzewam, że ten niebieski przewód dochodzacy do tego wtyku (jeśli to wtyk) jest naderwany i dlatego takie jaja się robią. Mam taką myśl: może pozbyć się tej wtyczki i zlutować oba kabelki razem?? Prosże o radę.
PS. Nie wiem jak dodać zdjęcie