Problem z płynem chłodzącym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Moze ktos bedzie mogl mi pomoc, mam problem z plynem chladzacym, otoz za kazdym razem gdy go wleje i przejade chociazby tylko 5 km, zabarwia sie on na brazowy kolor i dziwnie pachnie, probowalem zalewac takze woda i za kazdym razem jest tak samo. Wystarczy ze przejade kilka km i juz jest brazowa, probowalem juz tak chyba z 10 razy go zalewac woda i za kazdym razem jest to samo. Dodam ze uklad chlodzenia mialem niedawno przeczyszczany, wiec to napewno nie przez zanieczyszczenia.
Bardzo prosze o pomoc, bede wdzieczny za wskazowki co moze byc przyczyna zmiany koloru.

MOŻE OLEJ SIE PRZEDOSTAJE DO UKŁADU CHŁODZENIA??

Cytat:
2005-09-03 13:59:08, bochendaro pisze:
MOŻE OLEJ SIE PRZEDOSTAJE DO UKŁADU CHŁODZENIA??

A jak to mozna sprawdzic?, sprawdzalem poziom oleju i wydaje mi sie ze go nie ubywa.
Dzisiaj zauwazylem jeszcze, ze gdy zapale silnik to z rury wydechowej wychodza krople wody.

a ciezko ci auto pali na zimnym silniku?

jak spuscisz plyn z chlodnicy do czystego wiadra i porobia sie "oczka" (cos jak w tlustym rosole) to znaczy ze olej sie przedostaje

Cytat:
2005-09-03 19:09:59, Arolahti pisze:
a ciezko ci auto pali na zimnym silniku?

Po nocy rano troszeczke dluzej musze krecic, a tak to bez problemu.

Cytat:
2005-09-03 19:39:47, borys pisze:
jak spuscisz plyn z chlodnicy do czystego wiadra i porobia sie "oczka" (cos jak w tlustym rosole) to znaczy ze olej sie przedostaje

Tak, dokladnie sa takie tluste "oczka", ale w ktorym miejscu moze dochodzic ten olej, czy to moze byc uszczelka pod glowice? czy cos innego?

na 90% uszczelka pod glowicA.