Niedziałający nadmuch w ATU+

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Mam problem z nadmuchem w w/w samochodzie. Jest on oczywiście sterowany podciśnieniowo. Sprawa wygląda następująco: podczas gdy silnik pracuje na wolnych obrotach lub przy spokojnej jeździe po równej nawierzchni nadmuch działa wzorowo, jednak kiedy pedał gazu wcisnę głebiej (jazda pod górę, wyprzedzanie, itp.) nadmuch przestaje dmuchać (wentylator nadmuchu oczywiście pracuje). Kiedy ściągnę nogę z gazu znów dmucha. Powiedzcie mi proszę co to może być za przyczyna.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Cześć!!! Miałem podobną sytuację. Winę za to ponosiła pęknięta gruszka ciśnieniowa. Mogę się mylić, ale u mnie pomogło. Jest o tym wątek na forum.

Bronię i własną piersią osłaniam blondynki i inne hemoglobinki które nie wiedzą że istnieje dział "technika" oraz wyszukiwarka w której należy szukać odpowiedzi na swoje problemy i dopisywać swoje pytania do istniejących wątków gdy nie znajdzie się odpowiedzi na swój problem.
Ale element który od 792 dni biega po forum raczej mnie powinien tego uczyć .

Białego na Was trzeba bo ja nie mam siły

Dzięki Mgacek za podpowiedź, ale moja wygląda OK. Wiesz może jak ją sprawdzić??

Panowie bardzo przepraszam!!! Nie powinienem się dopisywać! Mój wieli błąd!!! Na moje usprawiedliwienie napiszę, że otwieram wszystkie nieczytane wątki na kartach Opery i dopisałem się przez nieuwagę. Pozdrawiam!!!

Cytat:
2005-09-24 22:45:00, DAGBAR pisze:
Dzięki Mgacek za podpowiedź, ale moja wygląda OK. Wiesz może jak ją sprawdzić??

Z tym to mozesz mieć problem by ją sprawdzić, ale nowa kosztuje 8 zł +VAT tak wiec chyba nie jest to duży wydatek.