Czy warto zamienic Clariona na Hyundaia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Hello!

Moze ktos bedzie tak mily i pomoze mi w rozwiazaniu dylematu. A chodzi o to, ze chcialbym zmienic radio na takie, ktore odsluguje usb. Teraz mam Clariona ARX70R, wszystko z nim ok, ale nagrywanie muzyki na kasety jest nieco meczace. Dlatego pomyslalem o skoku od razu o 2 generacje, zeby nie bawic sie nawet w zgrywanie mp3 na cd, tylko uzywac pen-drive'a.

Ku mojemu zaskoczeniu, znalazlem tylko jednego producenta sprzetu car audio z usb - Hyundaia z modelem 1033U (pomijam tu producentow "egzotycznych"). Czy ktos moze cos powiedziec o tym sprzecie? Czy warto robic taka zamiane?
W samochodzie mam 4 glosniki, wzmacniacz i subwoofer (jesli ma to jakies znaczenie).

Bede wdzieczny za wszelkie porady.

Pzdr

H.

jak ci zalezy na USB to poczekaj troche... moze producenci wejda na rynek z jekims "lepszym" sprzetem... jak narazie te ktore sa dostepne niezbyt mnie przekonuja.

No wlasnie w tym problem, ze czekam juz rok i nic, nadal tylko Hyundai...
Czy radia tej firmy daja jakis sensowny dzwiek, czy to jakas pomylka?

H.

Bedac w Niemczech widzialem kilka radyjek wlasnie na USB producencji tez nie rzucali na kolana, co do jakosci.... hmm no nie sa to radia z najwyzszych polek, a nawet tak o srednia sie nie zachaczaja, jesli jakas firma wprowadzi (lepsza) radia z USB to cena na poczatku napewno tez bedzie spora.w Niemczech za takie radio trzeba zaplacic od 80 euro ( 320 zl ) zwyklej firmy.
a co przegyrwani MP3 na cd to juz takie strasznie meczace ? :>:>:>
pozdro

Zapomialem dodac ze slyszalem brzmienie jedno z takich radyjek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63175430 dokladnie takiego samego , no i bylem pozytywnie zaskoczony , chociaz ta cena troche :/
pozdro

Cytat:
a co przegyrwani MP3 na cd to juz takie strasznie meczace ? :>:>:> pozdro

Dokladnie! Meczace i upierdliwe jak nagrywanie kaset. Juz mam na biurku stosy cd a nie chce tworzyc kolejnych, bo akurat mam ochote posluchac jakiejs piosenki w samochodzie. Zreszta noszenie ze soba plyty tez nie jest zbyt wygodne a pen-drive mam ze soba zawsze. No i cd moze przeskakiwac, a usb nie.

Generalnie plan mam taki, zeby kupic tego Hyundaia, wychodzac z zalozenia, ze parametrow dzwieku nie powinien miec gorszych od 7 letniego Clariona. A nawet jak np. za 2 lata padnie, to i tak cena nie jest na tyle zabojcza, zeby wpadac w lament.

Dobrze kombinuje, czy nie za bardzo...?

Pzdr

H.

wybor nalezy do ciebie . Kiedys byly takie tandetne radyjka z odtwazrzaczem kaset z wejscie np na cd (wejscie jack na przednim panelu) teraz technologia poszla troche do przodu z zamiast jacka jest usb. Ja osobiscie nie kupilbym tego. Wolalbym kupic jakis sprzecik na samo mp3. Jednak jak napisalem wyzej wybor nalezy do ciebie.