2.0 dohc w polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam caro 95 wtrysk , bez katalizatora , chcialbym wrzucic do srodka ww silnik , tylko ze jestem strasznym laikiem w tych sprawach . widzialem opisy tu na stronie ale to sa opisy gaznikowcow . jesli ktos moze mi mniej wiecej opisac jak sie sprawa ma na wtrysku to bylbym bardzo wdzieczny. interesuje mnie co konkretnie musialbym zrobic w moim polonezie .

pozdrawiam

hm jak napisałeś jesteś laikiem i chcesz sam wrzucać dohc????
jedno eliminuje drugie....
Ja jestem laikiem i w swoim aucie się tego nie podjąłem ....

Proponbuje przejechać sie do wrocka i tam koledzy wrzucą ci ten silnik do autka, bo jak sie na tym nioe znasz to nie radze, moze gdybyś już raz widział jak to sie robi to można by spróbowac samemu, ale tak możesz zrobić więcej szkód niż to warte.

a ja ci radze przed podroza do wrocka pogadac z kolega lechu, haha! a druga rada to taka, ze lepiej zadbac o wlasny silnik niz sie rzucac na bardzo niebezpieczne wody. ilosc komplikacji przy takiej zamianie moze byc wprost proporcjonalna do zaawansowania prac.

Cytat:
2004-07-09 15:18:54, PGN pisze:
a ja ci radze przed podroza do wrocka pogadac z kolega lechu, haha! a druga rada to taka, ze lepiej zadbac o wlasny silnik niz sie rzucac na bardzo niebezpieczne wody. ilosc komplikacji przy takiej zamianie moze byc wprost proporcjonalna do zaawansowania prac.

znaezc w dobrym stanie taki silnik to graniczy z cudem...znajomy zaladowal sobie 2.0 na wtrysku dl obrotow byl niezly, ale powyzej 4 tys slabo takze na siwatlac dostawal ode mnie(mam rovera)jezdzi po warsztatach i nikt nie wie co jest nie tak z tym autkiem(silnikiem):/
z reszta nie wiem czy warto teraz inwestowac w poloneza kase jak mozna znlaezc cos zachodniego ktore zazwyczaj jest szybsze i sie mniej psuje

no dobra dzieki . chodzi o to , ze mi sie akurat podoba buda od poloneza (wiem wiem ze jestem nieco poje... ) a poza tym rwd dla mnie rzadzi i wiem ze mozna kupic taniej golfa ktory bedzie jezdzil duzo lepiej ale nie o to chodzi , ja chce akurat poloneza . no a duzo jest problemow ze swapem na rovera na przyklad . albo sprzedam mojego i kupie od razu 1.4 tylko ze pewnie sporo z nich jest zajechanych . i jeszcze jedno , czy slyszeliscie zeby ktos kiedys podlaczyl pod ten 1.4 podtlenek ? jesli tak to jaka byla bezpieczna dawka ?

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: c330m dnia 2004-07-09 20:27:28 ]

Cytat:
2004-07-09 20:17:25, c330m pisze:
no dobra dzieki . chodzi o to , ze mi sie akurat podoba buda od poloneza (wiem wiem ze jestem nieco poje... ) a poza tym rwd dla mnie rzadzi i wiem ze mozna kupic taniej golfa ktory bedzie jezdzil duzo lepiej ale nie o to chodzi , ja chce akurat poloneza . no a duzo jest problemow ze swapem na rovera na przyklad . albo sprzedam mojego i kupie od razu 1.4 tylko ze pewnie sporo z nich jest zajechanych . i jeszcze jedno , czy slyszeliscie zeby ktos kiedys podlaczyl pod ten 1.4 podtlenek ? jesli tak to jaka byla bezpieczna dawka ?

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: c330m dnia 2004-07-09 20:27:28 ]

pociesze cię nie jesteś poj .....y bo mnie też sie podoba bryła poloneza z tym ze ja jestem maniakiem 1500 i LE i mam też dwuwałkowca pod maską

i potwierdze słowa kolegów ze trafienie dobrego dwówałkowca jest códem jyz lepiej kupić jakiś i wyremotować ale to koszt jakiś 3000 mam na mysli taki porzadny remot wiec może okazać ze roverek bedzie tanszy

ja po prostu nie czaje tych wszystkich aut oblepionych spojlerami , a marzy mi sie sleeper taki , zadnych spojlerow , nawet felgi stalowe , ale zeby pod maska byl konkret i zeby niejeden dres sie zdziwil... a polonez spoko autko w moim zyciu prawie od zawsze ....

Cytat:
2004-07-09 22:23:58, c330m pisze:
ja po prostu nie czaje tych wszystkich aut oblepionych spojlerami , a marzy mi sie sleeper taki , zadnych spojlerow , nawet felgi stalowe , ale zeby pod maska byl konkret i zeby niejeden dres sie zdziwil... a polonez spoko autko w moim zyciu prawie od zawsze ....

na mnie sie kilku przejechało

a teraz jam mam zrobioną tylnią zawieche bedzie jeszce gorzej dla nich

Cytat:
2004-07-09 14:54:23, Mebig pisze:
Proponbuje przejechać sie do wrocka i tam koledzy wrzucą ci ten silnik do autka...

Ciekawy pomysł

Cytat:
Proponbuje przejechać sie do wrocka i tam koledzy wrzucą ci ten silnik do autka

I od razu moze odwiedzic SMP DOHC Tunning 2.0 SMP jezdzi tak: http://files.fso.inds.pl/piter.avi

Cytat:
Proponbuje przejechać sie do wrocka i tam koledzy wrzucą ci ten silnik do autka,

Proponuje tam nie jechac

Cytat:
Proponuje tam nie jechac

Rzeczywiście trafna uwaga - SMP już jako takie nie istnieje

Cytat:
2004-07-10 20:37:32, -SerU- pisze:
SMP już jako takie nie istnieje

Plajta?

Cytat:
Plajta?

Heh Nie

Cytat:
2004-07-10 21:09:32, daniel pisze:
Cytat:
2004-07-10 20:37:32, -SerU- pisze:
SMP już jako takie nie istnieje

Plajta?

Nie plajta Kończymy wszystkie zaległe i już umówione sprawy i po tym zajmujemy się już WYŁĄCZNIE WŁASNYMI FURAMI. A plany są dość rozległe.

A ja ci powiem tak sprzedaj swojego poldka i kup poldka ale z roverkiem osiągi te same lub bardzo zbliżone co 2.0 DOHC a po małych zabiegach każde 2.0 DOHC zrobisz.Z tego silnika można spokojnie bez specjalnych przeróbek wyciągnąć 120 kucyków a ceny roverków są zbliżone do cen normalnych poldków tylko jedna sprawa musisz poszukać niezajechanego roverka.Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony

Cytat:
2004-07-11 01:49:08, sebam10 pisze:
A ja ci powiem tak sprzedaj swojego poldka i kup poldka ale z roverkiem osiągi te same lub bardzo zbliżone co 2.0 DOHC a po małych zabiegach każde 2.0 DOHC zrobisz.Z tego silnika można spokojnie bez specjalnych przeróbek wyciągnąć 120 kucyków a ceny roverków są zbliżone do cen normalnych poldków tylko jedna sprawa musisz poszukać niezajechanego roverka.Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony

Lepiej uważaj z tak dodatkowym podkręcaniem 1.4 Rovera, gdyż to jest i tak wysilony silnik i przez to możesz faktycznie go zajechać, szczególnie jak masz cegłę na pedale gazu.

Cytat:
2004-07-11 01:49:08, sebam10 pisze:
A ja ci powiem tak sprzedaj swojego poldka i kup poldka ale z roverkiem osiągi te same lub bardzo zbliżone co 2.0 DOHC a po małych zabiegach każde 2.0 DOHC zrobisz.

Przy Roverku nic nie trzeba mieszac aby objechac 2.0

O Boziuńciu zaraz znów się zacznie który jest lepszy a który ma większego i który szybciej dochodzi.