Stukanie w zawieszeniu po prawej stronie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj wymieniłem u siebie :

1. Tuleja wahacza duża Ford / 2szt
2. Tuleja wahacza mała Ford / 2szt
3. Guma stabilizatora Ford /2szt
4. Sworzeń wahacza Moog/Trw /2szt
5. Przekładnie kierowniczą.

Po wymianie stuka mi z prawej strony, przy przejeżdżaniu przez nierówności, co to może być ?
Pojechałem do warsztatu, sprawdzili powiedzieli , ze to guma stablizatora. Jutro jestem umówiony na poprawkę.
Wczoraj zmarnowałem cały dzień, patrząc jak to robią.
Gdy wymieniali tuleje gumowe drążka, pod każdą z nich była metalowa gruba podkładka - taka jak pod śrubę.
Gdy składali to ich nie założyli. Wydaje mi się że dobrze. Jutro chcą te podkładki wmontować ponownie.

Proszę o sugestie co może jeszcze stukać , wizyta jutro a panowie mechanicy, nie sadze by chciało im się myśleć.

Bardzo dziękuje za pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: Tom3cz3k dnia 2005-09-06 16:29:01 ]

U mnie jak stukało to w tamty tygodniu wymieniłem łącznik stabilizatora i przestało. Poprostu sfożnie się wyrobiły od naszych polskich dróg co nie spełniają norm unijnych tzn. jedna dziura na 1 metr kwadratowy.

Cytat:
2005-09-06 16:40:22, erni_84 pisze:
U mnie jak stukało to w tamty tygodniu wymieniłem łącznik stabilizatora i przestało. Poprostu sfożnie się wyrobiły od naszych polskich dróg co nie spełniają norm unijnych tzn. jedna dziura na 1 metr kwadratowy.

Jak można sprawdzić łącznik stablilzatora ?

ja po wymianie tulejek na wahaczach tez mialem stuki okazalo sie ze gniazda tulejek są stożkowe z jednaj strony stozek w dół a z drugiej do góry, tam gdzie byl stożek w dół to wahacz z tulejki spoadal i stukało

Cytat:
2005-09-06 20:19:18, marcinet pisze:
ja po wymianie tulejek na wahaczach tez mialem stuki okazalo sie ze gniazda tulejek są stożkowe z jednaj strony stozek w dół a z drugiej do góry, tam gdzie byl stożek w dół to wahacz z tulejki spoadal i stukało

Dzięki za info, pozdrawiam.