Czasowe wycofanie z ruchu ?? Czyżby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wydaje mi się, że nasz 10 gwiadek rząd wydal 1 mądre rozporzadzenie:

http://www.mi.gov.pl/departamenty/23/rozporzadzenia/1171.html

Czy nie mylę się, że to znaczy, że MOŻNA czasowo wyrejestrować pojazd
podając od razu datę przywrócenia do ruchu ??

Wraca minimum przyzwoitości ?? Dziwne że ajurat przed wyborami
Dajcie znać co o tym myslicie

super

No niestety Panowie wasza radość jest przedwczesna

Od 1 stycznia 2005r. na wniosek właściciela pojazd może zostać czasowo wycofany z ruchu, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 23 grudnia 2004r. w sprawie czasowego wycofania pojazdów z ruchu. Taka możliwość dotyczy samochodów ciężarowych i przyczep o dopuszczalnej masie całkowitej od 3,5 t, ciągników samochodowych, pojazdów specjalnych oraz autobusów. Pojazd może być czasowo wycofany z ruchu na okres od 2 do 6 miesięcy.

Ale tamto rozporzadzenie jest z 29 lipca 2005, wiec calkiem swierze...

Tak trudno przeczytac, jest to zmiana rozporzadzenia dotyczącego pojazdów powyzej 3,5 t. Nie liczcie na cud.

Nie licze, ale pokaz mi GDZIE to jest napisane ze powyzej 3,5t? Ja tego w tym linku nie widze...

Cytat:
2005-09-08 19:48:55, Kiejstut pisze:
Wydaje mi się, że nasz 10 gwiadek rząd wydal 1 mądre rozporzadzenie: Wraca minimum przyzwoitości ?? Dziwne że ajurat przed wyborami Dajcie znać co o tym myslicie

Dobrze że siedzę w moim starym fotelu prezesowskim to nie spadłem z niego ze śmiechu Szukasz minimum przyzwoitości w rządzie sldupków . Ta banda nawet już nie wie co to przyzwoitość lub zdrowy rozsądek. .

Rozporządzenie oczywiście dotyczy samochodów ciężarowych i pojazdów specjalnych.

Też na NIC nie licze

Ale to jest nowe (29 lipiec) i prosze pokazać to zdanie które mówi, że to dotyczy poj. powyżej 3,5t , skąd to bieżecie

Cytat:
2005-09-08 23:54:19, Marcin1608 pisze:
Ale to jest nowe (29 lipiec) i prosze pokazać to zdanie które mówi, że to dotyczy poj. powyżej 3,5t , skąd to bieżecie

To co z tego że jest nowe ? Rozporządzenia zmienia się co chwila, a to akurat zmienia jedynie sam załacznik czyli Wzór decyzji i dostosowuje go do tych durnych oznaczeń z nowych praw jazdy.

I parafrazując Ciebie pokaż mi tam zdanie lub miejsce gdzie mogę zaznaczyć kat. B?

Nie, nie szukam przyzwoitości ze strony "sldupków" !! - BTW: ładne określenie

Prowadzę własną działalność, więc przekonałem się na własnej skórze, czego można się spodziewać zarówno po czerwonych jak i czarnych w tzw III RP.
Jedni i drudzy to banda świń u koryta do którego dopycha się na przedwyborczych obietnicach, których dotrzymanie mają gdzieś zaraz po wygranej. Wiedzą, że dorywają się tylko na 4 lata, i drugi raz taka okazja się nie powtórzy, więc ustawiają sobie i rodzinom na wiele pokoleń do przodu wygodne życie na koszt nas wszystkich. Tzw "prawica" nauczyła kraść na wysokich stołkach, a "sldupki" przekonawszy się na AWSach o bezkarności, zwielokrotniły to i pozbyły sie jakichkolwiek oporów. Może gdyby pod koniec kadencji spadało parę łbów jak w Rumunii Ceaucescu, może mielibyśmy wreszcie uczciwy rząd i sejm.

Sorry za przydługi wstęp, ale podniosło mi się ciśnienie na myśl, że akurat ja szukam przyzwoitości u tych 12 gwiazdek 6 gwiazdek i złodzieji, zarówno czarnych jak czerwonych

Pisałem "KRAŚĆ" i "ZŁODZIEJI" bo już samo ustawianie diet poselskich oraz pensji ministerialnych urządasów na poziomie min 10 000 netto, gdy średnia krajowa REALNA wynosi < 1000 zł jest złodziejstwem i ... bardzo dużo gwiazdek

Po prostu miałem nadzieję, że w całym tym burdelu albo ktoś przegapił jakąś możliwość okradania normalnych ludzi w majestacie tfutfu "prawa" , lub może Unia coś narzuciła sensownego.

Myslalem, ze może przeoczylismy coś ważnego dla nas - lubiących stare autka.
I dlatego napisałem z watpliwościami, i pytałem innych i zdanie w tej kwestii

Cytat:
2005-09-09 09:24:52, Kiejstut pisze:
Myslalem, ze może przeoczylismy coś ważnego dla nas - lubiących stare autka.

To byłoby zbyt piękne aby było prawdziwe
Ale dzięki że chociaż na kilka minut dałeś nadzieje

Ze tak zacytuje "wieszcza":
"- Na pohybel czarnym!
- Na pohybel czarnym i czerwonym!"

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2005-09-09 09:24:52, Kiejstut pisze:
Nie, nie szukam przyzwoitości ze strony "sldupków" !! - BTW: ładne określenie Prowadzę własną działalność, więc przekonałem się na własnej skórze, czego można się spodziewać zarówno po czerwonych

I popełniasz błąd bo niedoścignionymi mistrzami w przekrętach są obecne sldupki wywodzące się z "przewodniej siły narodu". Te prawicowe głąby które próbowaały ich nieudolnie naśladować wpadały na każdym kroku i stąd takie wrażenie że robili dużo afer.
Czerwoni robili to w białych rękawiczkach i tylko walka o stołki lub podział łupów pozwoliła ujawnić parę ich przekrętów ale to jest wierzchołek góry lodowej. Prawicę gubiła buta typu oklepanego TKM i olewanie wlasnych kolegów gdy któryś oderwał się od peletonu i wyskoczył do przodu.

Pierwszy i nieustanny błąd Wałęsy - on myśli że to tylko on stworzył Solidarność i obalił komunizm a nie zdołali mu w tym przeszkodzić oszołomy typu Walentynowicz czy Gwiazda. W Warszawie też znam takiego małego "wałęsę".

Gdy kiedyś siedziało paru roboli i jedli śniadanie obok hali FSO postanowili że nie będą tak dłużej tyrać i zapisali się do pzpr, związków i gdzie jeszcze mogli. Potem podzielili role i zgłaszali się na różne funkcje i stanowiska. Po paru latach wszyscy mieli pokończone szkoły partyjne i zajmowali stanowiska dyrektorskie, w zjednoczeniu przem. masz. i ministerstwie. Dziś są emerytami ale mają potężne majątki a ich następcy mogą się od nich uczyć jak czerwona mafia powinna współpracować.

JerryP pisze:
"I popełniasz błąd bo niedoścignionymi mistrzami w przekrętach są obecne sldupki wywodzące się z "przewodniej siły narodu". Te prawicowe głąby które próbowaały ich nieudolnie naśladować wpadały na każdym kroku i stąd takie wrażenie że robili dużo afer."

"Pierwszy i nieustanny błąd Wałęsy - on myśli że to tylko on stworzył Solidarność i obalił komunizm a nie zdołali mu w tym przeszkodzić oszołomy typu Walentynowicz czy Gwiazda."

Nie wiem czy tak do konca popełniam błąd
Oceniam sytuacje po 89 roku, gdyż ze względu na dosyć "młody" wiek (zaledwie 30 lat skończone w tym roku) przed 89 niewielkie miałem pojęcie o tym co się działo i trudno mi uchodzic za experta od tamtego okresu. Niewątpliwie przękrety były i być musiały, gdyż nieraz dochodziły i wciąz dochodzą słuchy o wielu wczesniejszych ciekawostkach choćby takie jak przytaczasz w końcowej części od których szczęka spada na podłogę. Ale dla mnie to historia.

Piszesz, że "Czerwoni robili to w białych rękawiczkach i tylko walka o stołki lub podział łupów pozwoliła ujawnić parę ich przekrętów ale to jest wierzchołek góry lodowej. Prawicę gubiła buta typu oklepanego TKM i olewanie wlasnych kolegów".
Zdaję sobie sprawę, że to co wychodzi o czerwonych, to tylko wierzchołek, ale zdrowy rozsądek nakazuje wątpić, by afery prawicy wyszly wszystkie i w całości

Co zaś do Wałęsy - to wcale nie "pierwszy i największy błąd".
Zdecydowanie lepszym numerem "jedynego sprawiedliwego" z Matka Boską w klapie, była obrona syna, który rozbiajał się po pijaku ze skutkiem śmiertelnym. Ponieważ panicz prezydentowicz nie mógł po pijaku jeździć, bo za to groziła paka, a głupio byłoby mieć syna bohatera zapuszkowanego, dlatego winę zwalono na nieznaną nauce chorobę określną mianem "pomroczności jasnej",
Lancie (czy mercedesy ?) kobiety-premier okazyjnie kupione dla rządu RP pod sam koniec kadencji i jeszcze okazyjniej odkupione przez posłów sPRAwiedliwej i PRAworządnej PRAwicy jako osoby prywatne po zakończeniu tejże kadencji też trudno pomijać.
Ksiądz biznesman Jankowski - edukator Wałesy w sprawach zdania matury też jest w gronie solidaruchów-aferzystów postacią wcale nietuzinkową.

Niestety czerwoni mieli okazję kraść i "aferować" zdecydowanie dłużej niż czarni . Dlatego problem którzy są "lepsi", można rozpatrywac w 2 płaszczyznach:
1) Zsumować znane wyczyny jednych i drugich i wtedy rzeczyywiście masz rację - poppełniłem błąd - SLD the best of ilość gwiazdek, a AWSy to miętkie faje,
2) podzielić dokonania jednych i drugich przez czas, w jakim mieli okazję się "wykazać", i co z tego dla Polaków wynikło. Wtedy dochodzi się do mojego wniosku, że jednym i drugim życzy się żeby ... 3 słowa do jednych i drugich CAŁE MNOSTWO GWIAZDEK ,
i oby wreszcie jedni i drudzy PRZESZLI DO PRZESZŁOŚCI,
a w tym skądinąd pięknym kraju dało się wreszcie żyć normalnie.
HOWGH !!

Geeeez i znowu polityka, trza tego zabronić w regulaminie

Cytat:
2005-09-10 09:17:50, jose pisze:
Geeeez i znowu polityka, trza tego zabronić w regulaminie

E tam przecież to taki piękny śliski temat

ja bym powiedzial ze za politykowanie na tym forum powinni rozstrzelac....

No w koncu są wybory .
Przeciez to nikogo nie boli, że chłopaki pare zasadniczyvh zdan wymienia.

Trudno się dziwić - w końcu żyjemy w kraju, w któym rządzi od lat organizacja równie sprawna jak włoska mafia i nie widać możliwości wyjścia z tej sytuacji.

Podobno jak się płaciło włoskiej mafii to się miało przynajmniej bezpieczeństwo jako takie zapewnione, więc chyba w naszym kraju jest trochę gorzej ;P