| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiejstut Miłośnik FSO Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2005-09-08 19:48:55 Wydaje mi się, że nasz 10 gwiadek rząd wydal 1 mądre rozporzadzenie:
http://www.mi.gov.pl/departamenty/23/rozporzadzenia/1171.html Czy nie mylę się, że to znaczy, że MOŻNA czasowo wyrejestrować pojazd podając od razu datę przywrócenia do ruchu ?? Wraca minimum przyzwoitości ?? Dziwne że ajurat przed wyborami
Dajcie znać co o tym myslicie ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-09-08 19:53:06 super
|
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-08 20:03:28 Ale tamto rozporzadzenie jest z 29 lipca 2005, wiec calkiem swierze... |
goldrs Miłośnik FSO PN w roznych wersjac ... Warszawa | 2005-09-08 20:39:27 Tak trudno przeczytac, jest to zmiana rozporzadzenia dotyczącego pojazdów powyzej 3,5 t. Nie liczcie na cud. |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-08 23:12:38 Nie licze, ale pokaz mi GDZIE to jest napisane ze powyzej 3,5t? Ja tego w tym linku nie widze...
|
Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2005-09-08 23:54:19 Też na NIC nie licze
Ale to jest nowe (29 lipiec) i prosze pokazać to zdanie które mówi, że to dotyczy poj. powyżej 3,5t , skąd to bieżecie
|
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-09-09 08:04:42
To co z tego że jest nowe ? Rozporządzenia zmienia się co chwila, a to akurat zmienia jedynie sam załacznik czyli Wzór decyzji i dostosowuje go do tych durnych oznaczeń z nowych praw jazdy. I parafrazując Ciebie pokaż mi tam zdanie lub miejsce gdzie mogę zaznaczyć kat. B? |
Kiejstut Miłośnik FSO Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2005-09-09 09:24:52 Nie, nie szukam przyzwoitości ze strony "sldupków" !! - BTW: ładne określenie
Prowadzę własną działalność, więc przekonałem się na własnej skórze, czego można się spodziewać zarówno po czerwonych jak i czarnych w tzw III RP. Jedni i drudzy to banda świń u koryta do którego dopycha się na przedwyborczych obietnicach, których dotrzymanie mają gdzieś zaraz po wygranej. Wiedzą, że dorywają się tylko na 4 lata, i drugi raz taka okazja się nie powtórzy, więc ustawiają sobie i rodzinom na wiele pokoleń do przodu wygodne życie na koszt nas wszystkich. Tzw "prawica" nauczyła kraść na wysokich stołkach, a "sldupki" przekonawszy się na AWSach o bezkarności, zwielokrotniły to i pozbyły sie jakichkolwiek oporów. Może gdyby pod koniec kadencji spadało parę łbów jak w Rumunii Ceaucescu, może mielibyśmy wreszcie uczciwy rząd i sejm. Sorry za przydługi wstęp, ale podniosło mi się ciśnienie na myśl, że akurat ja szukam przyzwoitości u tych 12 gwiazdek 6 gwiazdek i złodzieji, zarówno czarnych jak czerwonych
Pisałem "KRAŚĆ" i "ZŁODZIEJI" bo już samo ustawianie diet poselskich oraz pensji ministerialnych urządasów na poziomie min 10 000 netto, gdy średnia krajowa REALNA wynosi < 1000 zł jest złodziejstwem i ... bardzo dużo gwiazdek
Po prostu miałem nadzieję, że w całym tym burdelu albo ktoś przegapił jakąś możliwość okradania normalnych ludzi w majestacie tfutfu "prawa" , lub może Unia coś narzuciła sensownego. Myslalem, ze może przeoczylismy coś ważnego dla nas - lubiących stare autka. I dlatego napisałem z watpliwościami, i pytałem innych i zdanie w tej kwestii
|
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-09-09 09:39:25
To byłoby zbyt piękne aby było prawdziwe
Ale dzięki że chociaż na kilka minut dałeś nadzieje
|
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2005-09-09 11:03:29
Ze tak zacytuje "wieszcza": "- Na pohybel czarnym! - Na pohybel czarnym i czerwonym!" Pozdrawiam Adamus |
JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-09-09 12:29:14
I popełniasz błąd bo niedoścignionymi mistrzami w przekrętach są obecne sldupki wywodzące się z "przewodniej siły narodu". Te prawicowe głąby które próbowaały ich nieudolnie naśladować wpadały na każdym kroku i stąd takie wrażenie że robili dużo afer. Czerwoni robili to w białych rękawiczkach i tylko walka o stołki lub podział łupów pozwoliła ujawnić parę ich przekrętów ale to jest wierzchołek góry lodowej. Prawicę gubiła buta typu oklepanego TKM i olewanie wlasnych kolegów gdy któryś oderwał się od peletonu i wyskoczył do przodu. Pierwszy i nieustanny błąd Wałęsy - on myśli że to tylko on stworzył Solidarność i obalił komunizm a nie zdołali mu w tym przeszkodzić oszołomy typu Walentynowicz czy Gwiazda. W Warszawie też znam takiego małego "wałęsę". Gdy kiedyś siedziało paru roboli i jedli śniadanie obok hali FSO postanowili że nie będą tak dłużej tyrać i zapisali się do pzpr, związków i gdzie jeszcze mogli. Potem podzielili role i zgłaszali się na różne funkcje i stanowiska. Po paru latach wszyscy mieli pokończone szkoły partyjne i zajmowali stanowiska dyrektorskie, w zjednoczeniu przem. masz. i ministerstwie. Dziś są emerytami ale mają potężne majątki a ich następcy mogą się od nich uczyć jak czerwona mafia powinna współpracować. |
Kiejstut Miłośnik FSO Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2005-09-10 01:15:44 JerryP pisze:
"I popełniasz błąd bo niedoścignionymi mistrzami w przekrętach są obecne sldupki wywodzące się z "przewodniej siły narodu". Te prawicowe głąby które próbowaały ich nieudolnie naśladować wpadały na każdym kroku i stąd takie wrażenie że robili dużo afer." "Pierwszy i nieustanny błąd Wałęsy - on myśli że to tylko on stworzył Solidarność i obalił komunizm a nie zdołali mu w tym przeszkodzić oszołomy typu Walentynowicz czy Gwiazda." Nie wiem czy tak do konca popełniam błąd
Oceniam sytuacje po 89 roku, gdyż ze względu na dosyć "młody" wiek (zaledwie 30 lat skończone w tym roku) przed 89 niewielkie miałem pojęcie o tym co się działo i trudno mi uchodzic za experta od tamtego okresu. Niewątpliwie przękrety były i być musiały, gdyż nieraz dochodziły i wciąz dochodzą słuchy o wielu wczesniejszych ciekawostkach choćby takie jak przytaczasz w końcowej części od których szczęka spada na podłogę. Ale dla mnie to historia.
Piszesz, że "Czerwoni robili to w białych rękawiczkach i tylko walka o stołki lub podział łupów pozwoliła ujawnić parę ich przekrętów ale to jest wierzchołek góry lodowej. Prawicę gubiła buta typu oklepanego TKM i olewanie wlasnych kolegów". Zdaję sobie sprawę, że to co wychodzi o czerwonych, to tylko wierzchołek, ale zdrowy rozsądek nakazuje wątpić, by afery prawicy wyszly wszystkie i w całości
Co zaś do Wałęsy - to wcale nie "pierwszy i największy błąd". Zdecydowanie lepszym numerem "jedynego sprawiedliwego" z Matka Boską w klapie, była obrona syna, który rozbiajał się po pijaku ze skutkiem śmiertelnym. Ponieważ panicz prezydentowicz nie mógł po pijaku jeździć, bo za to groziła paka, a głupio byłoby mieć syna bohatera zapuszkowanego, dlatego winę zwalono na nieznaną nauce chorobę określną mianem "pomroczności jasnej",
Lancie (czy mercedesy ?) kobiety-premier okazyjnie kupione dla rządu RP pod sam koniec kadencji i jeszcze okazyjniej odkupione przez posłów sPRAwiedliwej i PRAworządnej PRAwicy jako osoby prywatne po zakończeniu tejże kadencji też trudno pomijać. Ksiądz biznesman Jankowski - edukator Wałesy w sprawach zdania matury też jest w gronie solidaruchów-aferzystów postacią wcale nietuzinkową. Niestety czerwoni mieli okazję kraść i "aferować" zdecydowanie dłużej niż czarni . Dlatego problem którzy są "lepsi", można rozpatrywac w 2 płaszczyznach:
1) Zsumować znane wyczyny jednych i drugich i wtedy rzeczyywiście masz rację - poppełniłem błąd - SLD the best of ilość gwiazdek, a AWSy to miętkie faje, 2) podzielić dokonania jednych i drugich przez czas, w jakim mieli okazję się "wykazać", i co z tego dla Polaków wynikło. Wtedy dochodzi się do mojego wniosku, że jednym i drugim życzy się żeby ... 3 słowa do jednych i drugich CAŁE MNOSTWO GWIAZDEK ,
i oby wreszcie jedni i drudzy PRZESZLI DO PRZESZŁOŚCI, a w tym skądinąd pięknym kraju dało się wreszcie żyć normalnie. HOWGH !!
|
jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-09-10 09:17:50 Geeeez i znowu polityka, trza tego zabronić w regulaminie ![]() |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2005-09-10 12:14:56
E tam przecież to taki piękny śliski temat |
Quattro Miłośnik FSO Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-09-10 12:23:14 ja bym powiedzial ze za politykowanie na tym forum powinni rozstrzelac.... |
goldrs Miłośnik FSO PN w roznych wersjac ... Warszawa | 2005-09-10 12:28:02 No w koncu są wybory .
Przeciez to nikogo nie boli, że chłopaki pare zasadniczyvh zdan wymienia. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-09-10 13:22:14 Trudno się dziwić - w końcu żyjemy w kraju, w któym rządzi od lat organizacja równie sprawna jak włoska mafia i nie widać możliwości wyjścia z tej sytuacji. |
sem Warszawa | 2005-09-10 13:31:25 Podobno jak się płaciło włoskiej mafii to się miało przynajmniej bezpieczeństwo jako takie zapewnione, więc chyba w naszym kraju jest trochę gorzej ;P |