Szukanie dziury w całym, czyli gdzie zaglądać, aby się targo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, czy ktoś z was może mi powiedzieć dokładnie, w jakich miejscach rdzewieje 07 i gdzie powinno się zaglądać szukają typowych usterek??
DEx

podloga, progi, glownie pod nogami pasazera i kieruwcy
podluznice przy przegrodzie.
nadkola, dol drzwi, wszystkie brzegi klap. pas przedni wokol reflektorow, pod zderzakami.
pod uszczelkami szyb.
naroza bagaznika.
wszystkie profile zamkn generalnie.
nie rzdewieje chyba tylko dach od strony zewnetrznej

Probi i podłoga przy nich, podłogi koła zapasowego i zbiornika, podłużnice na zgięciach , jak pisał adasco. Pod tylnym zderzakiem. Dodatkowo luzy na kierownicy, mocowanie przekładni kier. do podłużnicy (często jest urawana i sie rusza). Tuleje metalowo gumowe, hamulce. W zasadzie jak to stara łada to wszystko jest juz dobite i nadaje sie do wymiany. Zbluzgaj kolesie, ze syf sprzedaje, daj mu 200 zł i ciesz sie nowym samochodem. A on niech sie cieszy, że nie musiał złomować.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

No i obowiązkowo,jak kolo bedzie twierdził,że oleju nie bierze,odpalić silnik,rozgrzać i przegazować-kolorek spalin prawdę Ci powie

Cytat:
2005-10-29 16:30:12, Yanosik pisze:
A on niech sie cieszy, że nie musiał złomować.

Zlomowanie jest darmowe

Po odpaleniu zimnego silnika też warto zlookać spaliny Też powidzą prawdę U mnie ostatnio coraz badziej niebesko - cyba wymienie uszczelniacze, przy kazji zdejme głowice, wymienie uszczelke i takie tam pierdoły

Dex - zobacz też czy nie leje sie z silnika olej, w okolicy kolektora dolotowego, czy auto ma power, czy otwiera sie 2ga przepustnica, czy auto ma wolne obroty, czy nie cieknie z zaworu nagrzewnicy, itp itd.

Jakbyś mial jakies pytania to wal.

Ważne zeby auto miało od nowości nadkola. Bo jeżeli auto ich nie ma to jest nasakra i niestety błotniki, nadkola, i nas predni mozna spisac na starty