Odpalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!

Zapisalem sie (he,he),ale od razu wale z problemikiem! Mianowicie: Espero 1,5 z gazem na zimnym silniku odpala od razu!Ale jak się nagrzeje to przy odpalaniu czasami gaśnie (odpalam zawsze na benzynie). Musze wciskac pedal przyspieszenia podczas odpalania-a na zimnym nie? O co chodzi?

PZDR.
Nowy Klubowicz

Takie tematy są zawsze najtrudniejsze do interpretacji.

Może wypróbuj:
-zresetować komputer ECM,
-czy masz świece zapłonowe o właściwej wartości cieplnej,
-czy sprawdzałeś zapłon,
-warto przeczyścić silniczek krokowy.

A jak tam z rozruchem ma gazie??

Witam!

Espero mam od niedawna (wcześniej mykałem BEEMKĄ ) i nie wiem gdzie co jest! Nie wiem jakie mam świece (jakie być powinny?-jakieś do gazu?). Wiem tylko gdzie się co wlewa!!!Jaki komputer ECM-jak go skasować (zdjąć klemy z akumulatora?)Odpalam tylko na benzynie bo taką mam instalację!Problemy z odpalaniem zaczęły się po przeglądzie i regulacji gazzu (patałachy mi pokręcili i duuupa! )

Mam nadzieję, że ktoś odpisze i udzieli mi odpowiedzi na w.w. pytanka?!

PZDR. innych

Więc sprawa jest jasna. Są i będą wyjątkowi mechanicy po których trzeba zawsze poprawiać.
Jeśli problemy pojawiły się po wizycie u nich najlepiej zareklamuj usługę zwłaszcza jak jest coś spaprane w instalacji LPG, gdzie sam lepiej nie ingeruj.

Zresetować komputer nigdy nie zaszkodzi sposobem - tak jak się domyśliłeś. Najlepiej na zimnym silniku zdjąć klemę na ok. 20 min, przywróć zasilanie i na powyłączanych innych odbiornikach energi w aucie załącz silnik ( na Pb ) bez używania pedału gazu do momentu pierwszego załączenia się dmuchawy od chłodnicy. Załącz jednocześnie na chwilę większe odbiorniki prądu. Wyłącz silnik, dalej wg. swojego sposobu eksploatacji.