Zakładanie instalacji- do fahowców !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanie do ludzi którzy znają się na zakładaniu lub instalują instalacje gazowe.

Obecnie mam samochód Opel Omega z silnikiem 2,6 z instalacją gazową OMVL DREAM XXI N.

W chwili obecnej wyciągam z auta silnik 2,6 i wstawiam silnik też od Omegi ale 3.0 24V.

Robię to sam i i mam takie pytanie.

W jakiej odległości od cylindrów wywiercić otwory na dysze w kolektorze dolotowym?
CZy wywiercić otwory pod kątem aby gaz skierowany był w stronę cylindra?

U mnie gazownicy zrobili chyba ze 40 cm od cylindrów bo z nieróbstwa nie chciało im się odkręcać kolektora.

Oraz w jakim punkcie kolektora dolotowego wywiercić otwór na czujnik podciśnienie w kolektorze?

I kolejne:

Czy inny silnik będzie chodził na tej instalacji z tymi samymi ustawieniami?
Nie chodzi o to aby odrazu działał super. Chodzi o to abym abym dojechał na nim do najbliższego pożądnego gazownika gdzie dam go wyregulować.

Kto z woj. Pomorskiego jest dobrym fahowcem od OMVL??

zajedź do Redy na ul.Gniewowską 30 jest tam warsztat z gdyni przeniesli sie tam w sierpniu AUTOGAZ SERWIS TEL.058-6787800 od lat montują OMVL mają wciąż nowe oprogramowania i montuja go ciągle,Myślę ze ci pomogą pytaj o Piotrka

Cytat:
2005-09-07 17:29:40, max1122 pisze:
zajedź do Redy na ul.Gniewowską 30 jest tam warsztat z gdyni przeniesli sie tam w sierpniu AUTOGAZ SERWIS TEL.058-6787800 od lat montują OMVL mają wciąż nowe oprogramowania i montuja go ciągle,Myślę ze ci pomogą pytaj o Piotrka

właśnie tam zakładałem gaz, jestem zadowolony, tylko szkoda że się przenieśli do Redy - mam dalej ...