| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-09-07 08:37:47 Jest wiele powodów dla których rozrusznik mówi DOŚĆ Owo cykanie to nie szczotki, w niewielkim stopniu tulejki, a poprostu elektromagnes...Fakt iż cyka, to dobry znak, teraz poprostu należało by go rozebrać (uważnie) wyczyścić, styki prądowe przeczyscic szczotką. Poskładać i powinno banglać.
Oczywiście cała reszta tez powinna byc w nienagannym stanie tak by chciał współpracować z nami;] |
WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2005-09-07 12:22:05 to przed zalozeniem rozrusznika do auta podepnijcie go do prostownika i sprawdzcie czy dobrze chodzi...
jezeli nie to cos zle go składacie... |
HNT F&F Sympatyk był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2005-09-07 15:52:59
Nie rozkrecales jeszcze rozrusznika? widelki ktorymi elektromagnes przesowa bendix w strone wienca kola zamachowego. jak wlozysz zle to rozruch bedzie krecil ale nie zazebi kola i bedzie objezdzal |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-09-07 18:17:16 ej...ludzie co wy dajecie?...bo u mnie jest dosc podobnie...tylko u mnie slychac cykniecie...kreci...ale nie kreci zamachem!! =/...ale jak tak trzymam chwile...to zwalania...i czuc ze lapie...i zakreca...odpalam...a czasem podchodze...pyk..zakreci...wlaczy...=/...dziwne co to moze byc? a czy np. take objawy moga byc skutkiem slabo naladowanego aku? bo kurde denerwuje mnie to!!! |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2005-09-07 18:27:00
Spoko pozniej zajazylem o co chodzi
Dzisiaj znowu rozebralem go obczailem co i jak stwierdzilem ze wszystko Ok i znowu wsadzilem tylko ze tym razem to juz elektromagnes nie pyka wiec juz chyba wiem gdzie wina lezy Narazie poodpalam go na pych a jak dostane dofinansowanie to zrobie z tym porzadek raz na zawsze
Pozdrawiam i dzieki!! |
HNT F&F Sympatyk był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2005-09-08 21:07:50 BBS: spoko ja tez przez ostatni tydzien mialem hulajnoge na 4 kolach
Ulik87:no pasuja objawy do zle wsadzonych widelek, tylko ze jest maly szczegol: mnie czasem zazebial zaraz jak przekrecilem kluczyk, bo sila odrzutu, a potem zjezdzal z wienca. u Ciebie jest tak, ze kreci luzno zaraz po przekreceniu kluczyka, a jak mu mocy brakuje to zalapie wieniec... moze bendix, no chyba ze rozrusznik mija wieniec i zatrzymuje sie za wiencem, a jak pradu braknie to wracajac po drodze zachaczy o wieniec i zakreci nim czasem?? ale to ostatnie to raczej malo prawdopodobne... pozdro |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2005-09-09 00:43:45
![]() |