Wycieki spod kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam duży problem. Posiadam Espero od 98 roku, jakiś rok temu pojawił mi się wyciek pod kierownicom we wnętrzu auta, który wygląda jak olej. Kierownica w samochodzie zaczłęła cięzej chodzić prawdopodobne cos ze wspomaganiem. Ale cóż nie jestem fachowcem pojechałem do mechanika, jak obejrzał to powiedział że to może byc jakiś simering uszczelniający układ.Po kilku takich wizytach okazało się ze musze wymienić cały układ kierowniczy (dobrze że nie z hamulcowym i wentylacyjnym) i powiedział ze ten typ tak ma (POWIEDZONO MI W SALOONIE DAEWOO). Koszt tej naprawy to z 1600 zł. JAk macie na to rade to dajcie znac bo mam tego dosyć, nikt mi nie potrafi powiedzieć co się zepsuło i co musze wymienić!! Jak by ktos miał ochote mi pomóc to bardzo bym prosił o kontakt Email:marcincedynia@poczta.fm lub tel kom. 888800711 DZieki z góry

hmm..moze bys zlokalizowal dokladnie w ktorym miejscu jest ten wyciek?? w okolicach pedalow?? nie wiem jakim cudem uklad kierowniczy moglby cieknac w taki sposob zeby wlewalo sie to do samochodu?? jesli masz podejrzenia odnosnie ukladu wspomagania kierownicy to zacznij od sprawdzenia poziomu plynu wspomagania..

Cytat:
2005-08-30 23:32:03, P0P3L1NA pisze:
i powiedział ze ten typ tak ma (POWIEDZONO MI W SALOONIE DAEWOO).

To chyba Twój Jeden Jedyny Typ. Zobacz na początek zwawrtość zbiorniczka płynu wspomagania. Proponuję też skorzystać z usług byłego ASO DU.
Aha... i jak pytasz na forum, to i na forum oczekuj odpowiedzi, a nie na majla czy telefon.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-08-31 06:56:12 ]

i nie podawaj maila na forum tylko ustaw go sobie w profilu bo jak spamboty Cie dopadna to bedziesz mily spamik odbieral dziennie w kilkudziesieciu sztukach

Jeżeli to wyciek z przekładni to wejdz na www.hydrosystem.pl
Regeneracja i sprzedaż przekładni i pomp wspomagania. Roczna gwarancja bez limitu kilometrów.

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: espero dnia 2005-09-08 08:14:37 ]

sprawdź pompę sprzęgła, jest w kabinie pod kierownicą one lubią cieknąć. Jeżeli ubywa ci płyn od wspomagania kierowniczej (litrowy baniacze owalny z lewej strony patrząc od przodu) to będziesz mógł zauważyć a jezeli od wspomagania sprzęgła to taki mały zbiorniczekna wprost kolumny kierowniczej. Czasami warto sprawdzić proste rzeczy. U sąsiada w samochodzie nowym fabrycznie Fiesta powyżej 100 drgała kierownica pojechał do serwisu wymienili części za kilka tysięcy złotych i nic nie zdziałali. 3 miesiące stał u nich samochód pisali do Forda w stanach i nich mieli jechać do Niemiec do serwisu i jeszcze oddali di innego serwisu i co tam zrobili....? To samo co my bysmy zrobili. Wyważyli koła. I jest gites.

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2005-09-08 13:28:10 ]