MotoNews.pl
7 Co kupić w e36 tds czy coś z gazem (114948/0) - NT

Co kupić w e36 tds czy coś z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli tds to tylko 325tds ,a jeśli gaz to najprędzej trafi się ze zwykłą inst. więc 316 ,318,320,325.W grę wchodzi tylko silnik z łańcuchem rozrządu 316-318 rok 94.Chodzi mi o tanią eksplatację więc muszę pożegnać się z moją 325 i kupić już coś z gazem lub diesla.Jechałem wczoraj 320 z gazem i dla mnie to muł bez gazu też jechałem taką i wrażenie jest takie że 318 lepiej idzie z dołu kompromisem była by 325 tds bo 320 obiedzie jak nic.Chodzi mi też o awaryjność i przypadłości tych jednostek.Zapraszam do dyskusji i proszę o rady.W styczniu 4.75 et 4.25 on i 2.20 gaz jak nie lepiej !!

ja proponuje 325TDS tylko i wylacznie gaz to wiadomo ..... wiesz jak to jest z tym gazem... A diesel piekna sprawa wysoki moment itd. Jeszcze jakby byl w automacie to mniammm Lepiej kupic oryginalnego diesla niz cos na gaz przerabiac!!

wg mnie gaz. jeżeli zależy Ci na ekonomii, to nie kupuj diesla - koszty użytkowania w porównaniu z benzyną w zasadzie się nie zmienią, a olej napędowy będzie drożał i zbliży sie do benzyny bardziej niż o pół złotego, szczególnie, że w zimie zapotrzebowanie na olej opałowy (w zasadzie taki sam jak ON) będzie zdecydowanie rosło - a z zapotrzebowaniem będzie rosła cena, więc myślę, że 4.25 za on w styczniu to marzenia... Więc to, że spalisz nie 12 litrów benzyny a 10 litrów ON nie będzie grało wielkiej różnicy (zauważ również, że diesle są droższe przy zakupie)
A gaz, nawet jak będzie drożał, to i tak będzie kosztował 40% benzyny i nawet jeżeli spalanie będzie wyższe, to będziesz jeździł za pół ceny benzyny i 60% ceny diesla

A po co chcesz sprzedawac swoja 325?Jezei chodzi Ci o ekonomie a 320 to wedlug Ciebie muł to wsadz instalacje gazowa do swojego auta-a na pewno bedzie bardziej ekonomiczne

Cytat:
Teraz to mi nikt nie uwierzy becia e36 325 benzin jazda nad morze 4 dorosłe osoby + dziecko i bagażnik na full. Wyjazd 3 rano więc ulice puste + powrót po 600 km znów lanie pod korek i wynik w który sam nie mogłem uwierzyć 6.79 na 100km !!!! Jazda w granicach 130-140 km/h raz 180 ale krótki odcinek. W drodze powrotnej w dzień korki itd 8.5l/100km ale średnia i tak z całej trasy 7.32l/100km to super wynik

przeciez twoja super oszczedna 325 pali tyle co moja 316 a 318 tez tyle samo pali, jak zalozysz do niej gaz to bedziesz jezdzil taniej niz tds'em i tak samo tanio jak 318 na gazie skoro masz takie spalanie. oszczedniejszego bmw niz twoje (o ile to prawda te spalnia) nie kupisz bo teraz diesla sie nie oplaca...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-18 19:43:22 ]

dokladnie jak masz na mysli 316 lub 318 z gazem to lepiej swoja zagazuj bo duzo nie zaoszczedzisz a diesel 2,5 to nie jest ta ekonomia co 1,9 tdi wiec jak nie masz dostepu do taniej ropy to tez lipa z kasa bedzie chyba ze bedziesz kombinowal ale z tego co slyszalem to tds slabo znosi inne mieszanki oprucz on

dokladnie jak masz na mysli 316 lub 318 z gazem to lepiej swoja zagazuj bo duzo nie zaoszczedzisz a diesel 2,5 to nie jest ta ekonomia co 1,9 tdi wiec jak nie masz dostepu do taniej ropy to tez lipa z kasa bedzie chyba ze bedziesz kombinowal ale z tego co slyszalem to tds slabo znosi inne mieszanki oprocz on

wlasnie nie doczytalem jak masz 325 to nie wiem o co ci chodzi gazuj ..........

Problem polega na tym że przeszedłem na bezrobocie więc na inst.gaz. brak szelestów.Wolę sprzedać i kupić już z inst. lub gazem.A pali mi faktycznie mało ale w trasie bo w mieście 12l bierze zresztą jakby nie liczył 50zł na 100km to chyba nie jest mało szczególnie jak się jest bez pracy.

Cytat:
2005-09-19 21:51:53, eryk325e36 pisze:
Problem polega na tym że przeszedłem na bezrobocie ...

Rozpieprzył mnie ten tekst
Aczkolwiek, kiedyś na forum "automat" pisał jakiś student, że mu się skrzynia popsuła w jego 750-tce i co ma zrobić. To chyba oczywiste, do ASO jechać

Jak ktoś jest na bezrobociu, to nie powinien po zasiłek bmw jeździć.

pozdr
Mariusz
Fura: jeszcze szukam.