| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-13 18:42:15 ... nie mam wiecej pomyslow, ciagle swieci mi ze mam otwarte drzwi no to wzialem odkrecalem po kolei wszystkie czujniki drzwi i je odlaczalem no i nic zadnych efektow.
wiec sprawdzilem czujnik bagaznika - gasi swiatlo w bagazniku wiec jest oki. pozostal czujnik klapy bo ciezko go odkrecic, nei mam chwilowo podwojnych kleszczy... ale czy takie cos moze sie zjebac ?? w kazdy czujnik powalilem tez mlotkiem delikatnie i nic sie nie rozruszalo. martwie sie ze ta kontrolka wyczerpie mi aku przez noc choc liczac w myslach wychodzi na to, ze raczej nie da rady
ale auto stoi na dworze i bedzie kusic zlodziejow, a ja nie moge wlaczyc alarmu... wiec zamykam samym centralnym. czy w tym cholernym ukladzie ma sie jeszcze co zepsuc? czy czujniki dzialaja tak ze lacza mase aku w momencie otwarcia drzwi ? czyli czujnik wyskakuje (uwolniony przez drzwi) i zwiera mase z karoserii do obwodu (wnioskuje po 1 kabelku na czujniku) ja juz glupieje [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2005-09-13 18:47:33 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-09-14 01:05:18 Czujniki dzialaja tak jak piszesz.
Rozumiem ze pali ci sie rowniez lampka nad lusterkiem? JEsli czujniki sa ok to prawdopodobnie masz zwarcie na samych kabelkach. NIe kombinowales nic ostatnio?? |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-14 07:33:38 no wlasnie cholera, wiec gdzie szukac tego zwarcia - sa jakies wrazliwe punkty tej instalacji ?? zaraz pojde wyszarpac bezpiecznik jesli odpowiedni znajde.
nic nie kombinowalem i to jest najlepsze, dzis jeszcze raz poprzegladam czujniki popsikam wd-40 i w ogole popieszcze je, bo wiecej pomyslow to ja niestety nie mam! [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2005-09-14 07:34:47 ] |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-09-14 10:31:03 ...elektryka w Espero to jest jedno wielkie nieporozumienie |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-09-14 10:37:18
też tak myslę
Ćwikusiu, ja obstawiam u Ciebie tem pstrykacz od alarmu przy masce silnika. Zapewne oberwał się kabelek i zmasował, albo coś Ci w nim zwiera. Odłącz ten kabelek przy tym "cycku" i sprawdź czy wtedy ścieci. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-14 14:21:36 no i rozwiazalem sprawe, dzis po raz drugi odkrecalem wszystkie czujniki i za pierwszego wzialem sie z maski - zdziwienie bylo moje wielkie gdy sie okazalo ze dupa, ten jest sprawny. no to jade po kolei wszystkie drzwi, bagaznik... i tu mi sie przypomnialo ze bagaznik ma przeciez 2 czujniki - pierwszy osobny do lampki bagaznika i drugi do owej kontrolki... oczywiscie ten sqrwiel na dole do kontrolki okazal sie byc winnym. zaizolowalem i wykrecilem poki co a potem zakupie nowy i wymienie.
przy okazji poczynilem przeglad poszczegolnych czujnikow i wymienie jeszcze od kierowcy i prawe tylne drzwi. |