| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-11-20 22:21:49 No właśnie gaźnik czy wtrysk ?
Akumulator nie ma tu nic z gaśnięciem, jak kręci to jeszcze jeździj |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2005-11-20 22:29:08 Ja bym popatrzył czy na pewno paliwo podaje... może gdzieś Ci się zapowietrzają przewody paliwowe? |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2005-11-20 23:39:01 A jak z filtrem paliwa? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-11-21 07:24:40 Jak '89 to raczej gaźnik. A więc może to być wina gaźnika ale... moja E8 miała podobnie ale sytuacja wygladała tak:
(to działo się zimą) odpalałam, auto zaskoczyło ale po 2 sekundach zamigały lampki i auto gasło. Znowu odpalałam i auto zaskakiwało już normalnie i nie gasło. Zawsze za pierwszym raziem gasło. W mojej gaźnik był OK, akumulator tez wymieniałam bo umarł całkiem i nadal się tak działo i wiem, że kiedyś jedna świeca nie grzała ale równiez wymieniłam i nadal było tak samo. Do teraz nie wiem co było przyczyną. |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2005-11-21 08:47:22 A wiesz jak odpalać ten silnik? Pytam poważnie Jeśli jest to 2E na gaźniku, to gdy uruchamiasz go na zimno, to przed zakręceniem powinieneś wcisnąć gaz do dechy i puścić - jeśli auto stało nie ruszane dłużej, np. przez tydzień, to wciśnij kilka razy i dopiero wtedy uruchom. Procedura ta włącza automatyczne ssanie. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-11-21 09:26:38
Ooo to ciekawe - nie wiedziałam o tym |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-11-21 11:38:07 A u mnie tak nie trzeba - od razu wchodzi na obroty ssania
Miałem kiedyś podobnie z gaśnięciem ale przyczyna tkwiła w takim zaworku co jest umieszczony na obudowie filtra powietrza - poprostu ze starości ten bimetal co w środku jest nie przełączał się i dawał za malo powietrza ![]() |
pw23luty TOYOTA DRIVER Słomniki | 2005-11-21 18:27:08 Dzięki wielkie za Waszą pomoc!!!! Rzeczywiście starczyło dziś, że przed odpaleniem przycisnąłem gaz do dechy i mimo mrozu Corolka odpaliła natychmiast Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze. Jak jednak dalej będą problemy to popróbuję innych Waszych podpowiedzi. Jeszcze raz: dzięki za pomoc!!! |