Głośniki przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdobyłem głośniki okazyjnie 16,5 basowe i jchcę je włożyć na przód dopinając do nich tweterki. Czy może ktoś z was próbował zaimplementować taki rozmiar w drzwi? W matizku mam włożone takie ale tam sa inne panele i magnes mieści się w otwór orginalnego głośnika a kosz wchodzi w panel. Napiszcie czy da się to wepchać bo nie ma sensu aby ewentualnie rozbebeszać drzwi....

Do wyszukiwarki zaglądał??

A masz tam, minuta szukania:
Rozmiar głośników

Dzięki, jestem leniem....

zastanawiam się ile razy można pytać o to samo ? a może się czepiam ?

Cytat:
2005-09-08 23:09:31, SzybkiKosta pisze:
zastanawiam się ile razy można pytać o to samo ? a może się czepiam ?

Oj duuużo Spójż na "problem" nieświecenia kontrolki spryskiwacza W tym roku juz z sześć razy

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2005-09-09 00:47:15 ]

hehe czepialscy jesteście - mam problem więc piszę, pytam a na tym forum jeśli już coś było to zaraz jest komentarz, docinek lub coś w tym stylu. Chyba to lubicie!?? Każdy prawie wątek spełza na tematy odległe od zamierzonych - a czy oto w tym wszystkim chodzi?? 2 lata byłem na forum matiza i nie było tam takich zgrzytów. Wracając jednak do głośników to siedziałem wczoraj do 23 w garażu i niestety głośników nie włożyłem bo są za wysokie, kupię nowe panele jeśli gdzieś są dostępne lub orginalne i wytnę w nich dziury (dlatego kupię aby mieć orginały w momencie ewntualnej sprzedaży auta bo napewno sprzęt wypakuję). Bawiąc się wczoraj wyrzuciłem tube i wsadziłem głośnik basowy typu free air 15 cali na tył. PRzykręciłem go do tylnej kanapy po uprzednim wymontowaniu pokrowca na nartu. Dzięki temu mam więcej miejsca w bagarzniku. Głośniki na tylnej półce podpiąłem również pod wzmacniacz i przełączyłem go na sub. Teraz mimo cienkich przodów odciętych zwrotnicami mam fajnie podzieloną scenę z przodu wysokie a tył sam miękki potężny basss tylko tablica rejestracyjna dzwoni ale dzisiaj ją zasilikonuję..........

No wiec pare osob ma 165mm z przodu, wiec wlozyc sie da. Musisz pamietac jednak, ze miejsce jest ograniczone ze wzgledu na szerokosc otworu w drzwiach jak i jego glebokosc. Nie jest to standardowy rozmiar wiec kombinujesz na wlasna reke, nikt Ci nie da gotowej odpowiedzi.