Stary olej silnikowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko gdzie zostawiacie swoj olej po wymianie sa jakies skupy?? czy co z nimi robicie
jak ma ktos namiary na cos takiego we wrocku to podajcie adres

Kiedyś oddawałem do warsztatu ale coś się przepisy pozmieniały i nie chcą przyjmować-mam pół kanału starego oleju i chyba zaczne nim kanapki smarować

Starym, przepalonym olejem z ursusów i bizonów bardzo dobrze konserwuje się drewniane dzwi do stodoły, czy płoty. Ale to musi być napraaaaaaaaaawdę przepracowany czarny olej, czego w escorcie chyba nie da się uzyskać.

Z tego co wiem to stary olej mechanikom zabierają rafinerie, ale to są duże ilości(beczki). Najlepiej udać się do zaprzyjaźnionego mechanika i za pifko oddać mu ten olej.

a ja robie tak mój dom ma centralne ogrzewanie i jak rozpalam w piecu to polewam drewno spalonym olejem troche ropki i rozpala sie ze hej

A mój znajomy ma piec CO na zużyty olej silnikowy. Jeszcze dziękuje, jak mu przywożę

I z tego co wiem, to większość dużych serwisów w ten sposób się ogrzewa, więc w większych miastach nie powinno być problemu z oddaniem.

Parę lat temu też magazynowałem w kanale, bo innego wyjścia nie miałem.

najprosciej wymienic olej w jakimkolwiek warsztacie. zlewaja i tam juz zostaje, a co z nim robia to juz nie mam pojecia

Cytat:
2005-09-09 20:29:38, El_Muerte pisze:
najprosciej wymienic olej w jakimkolwiek warsztacie. zlewaja i tam juz zostaje, a co z nim robia to juz nie mam pojecia

Stary, masz niezwykle posępny nick, nie sądzisz?

[ wiadomość edytowana przez: vital dnia 2005-09-09 20:46:28 ]