Tylne błotniki OMESIA A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

No i przyszło na moją Bestyjkę wymiana reperaturek w tylnych błotnikach ( wyciągnąłem ją dzisiaj z garażu po zimie ; mycie czyszczenie ,woskowanie i otwieram tylne drzwi a tu niesmaczny dowcip pęcherzyki rdzy ) w związku z tym mam pytanie ( oczywiście sam tego robic nie będę ) ale chcę zapytać szczegolnie tych co robili , jak orientacyjnie przedstawiają sie koszty takiej zabawy ( wiem powinienem zapytać blacharza) ale pomyślałem że może Wy mi podpowiecie żebym miał jakiś ogólny pogląd w tej kwestji

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Jak to "wyciągnąłem z garażu po zimie"? Nie jeździełeś przez kilka miesięcy?!

No cóż jak się ma służbowy samochód ( słabą SKODĘ Fabię ) to i swojego nie ma co katować

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Ja nie wytrzymałbym bez jazdy Omesią.

Moje dośwadczenie uczy, że kiedy samochód stoi, bardziej się starzeje i szybciej rdzewieje niż kiedy regularnie jeździ. Chyba, że przed zimą zabezpieczasz go dokładnie przez 2 dni. Ale to jest skuteczne przy nowych samochodach. Jeśli samochód ma kilka lat i jakieś, choćby minimalne, ogniska rdzy to chyba lepiej kiedy jeździ i wiatr go regularnie osusza.

Oczywiście nie jestem blacharam, może to nie reguła. U mnie to jednak tak działa. Mazda, którą miałem przed Oplem, stała tylko 2 tygodnie w komisie i nie mogłem jej poznać. Nawet na bloku silnika pojawił się rdzawy nalot.

Pzdr

nie wiem jak to jest dokladnie ale z tego co sie pytalem blacharza to reperaturki moga kosztowac kolo 100-150 zeta za obie strony i blacharz ( ten ktorego pytalem ) bierze 100 zeta od strony z tym ze sam muszisz kupic i dobrac lakier ( a to z kolei jest zalezne od ilosci lakieru [ orientacyjnie 2 setki metalika perlowego grafitowego kosztowaly mnie 45 PLN]-a propos reperaturek z tego co mi mowil ten sam mechanik - lepiej wstawic reperaturki te okragle bo z pochylej powierzchni latwiej zsuwa sie brod piach sol itp i ruda bierze sie za te blotniki w wolniejszym tepie-problem jest taki ze niewiem od czego moga pasowac takie reperaturki jak bys sie dowiedzial - prosze daj znac pozdrawiam!!! ---ShaQ

Tak się zastanawiam czy pasowałby reperaturki od SENATORA B ???wtedy faktycznie takie bym sobie zafundował ( to z kolei pozwoliłoby na wpakowanie ładnych alusków np 17"
Sprawdzę i odpowiem

Pozdrawiam
Edmund Dantes

dzieks-bylbym wdzieczny a fele to kolejny spory wydatek zwlaszcza 17' ale czego sie nierobi dla ukochanej czterokolki - pozdrawiam ShaQ

Witam

Już wiem napewno że reperaturki od SENATORA B niestety nie pasują do OMESI A ( tzn nie pasują tak od razu ) Pewnie gdyby trochę popracować nad tym tematem to może można byłoby je zamontować ( niestety mój blacharz kręci nosem więc niech mu będzie ) ale mam już kosztorys usługi
1.Reperaturki 2 szt 180 zł
2.Lakier ( baza + klarlak) 400 ml 64 zł
3.Riobocizna po 80 zł od strony + konserwowanie elementów
Uważam że wynik 400 zł to dobra cena

myślę że do soboty samochodzik bedzie jak nowy

Pozdrawiam
Edmund Dantes

przyznam ze cena jest ok a co do reperaturek to jednak wstawiasz oryginalne proste??